mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.03.2020 09:26:58

Deskarskega finala ne bo

www.alesfevzer.com
Mednarodna smučarska zveza (FIS) je dokončno odpovedala finale svetovnega pokala v paralelnih disciplinah deskanja na snegu. Ta bi moral biti v nemškem Winterbergu, a so ga zaradi pomanjkanja snega odpovedali. Krovna zveza zaradi trenutnih razmer v Evropi ni našla nadomestnega prireditelja, zato so alpski deskarji predčasno končali sezono.

Deskarjem prostega sloga so zadnjo tekmo v Spyndleruvem Mlynu odpovedali že pretekli teden, tako da bodo deskarsko sezono svetovnega pokala končali tekmovalci v krosu, ki bodo tekmovali še švicarskem Veysonnazu.

V sredo in četrtek bi morala biti na Rogli tudi tekmi evropskega pokala, a sta paralelna veleslaloma tako kot današnji paralelni slalom svetovnega pokala v Livignu odpovedana.

V paralelnih disciplinah si je v moški konkurenci veliki kristalni globus priboril izkušeni italijanski veteran Roland Fischnaller. Na desetih tekmah je zbral 6650 točk. Kar trikrat je zmagal (Bannoye, Cortina d'Ampezzo, Pyeongchang) in bil še dvakrat na stopničkah (drugo mesto na naši Rogli in v domačem Piancavallu). Srebro v skupnem seštevku je pripadlo Nemcu Stefanu Baumeistru (4165 točk), bron pa Rusu Dimitriju Loginovu (3832 točk). Fischnaller je poleg velikega kristalnega globusa osvojil tudi malega veleslalomskega, slalomskega pa je moral prepustiti vrstniku, Avstrijcu Andreasu Prommegerju.


Izmed Slovencev je bil tudi letos najvišje Tim Mastnak (16. mesto, 1966 točk). Celjan se je v zaključni del tekme prebil petkrat, od tega se je trikrat uvrstil v četrtfinale. Njegova najvišja uvrstitev je bila 5. mesto, dosegel jo je dvakrat, v švicarskem Scuolu (veleslalom) in italijanskem Piancavallu (slalom). Žan Košir je zasedel 26. mesto (797 točk), v finalu je deskal na dveh paralelnih veleslalomih (16. na prvem v ruskem Bannoyu in 11. v italijanski Cortini), Rok Marguč pa 31. mesto (637,60 točk), v finalu je deskal v Cortini (13. mesto).

Med dobitniki točk svetovnega pokala je tudi Jernej Glavan (71. mesto, 33,70), ki pa je izkušnje nabiral samo na dveh tekmah svetovnega pokala. Tudi v obeh specialnih razvrstitvah je bil med Slovenci najboljši Mastnak, v slalomu 11. in veleslalomu 16.

Med dekleti je veliki globus suvereno osvojila Nemka Ramona Theresia Hofmeister (8260 točk), ki le dveh tekem ni končala na stopničkah. Kar šestkrat je zmagala ter bila po enkrat druga in tretja. Srebro za sezono 2019/20 je pripadlo Švicarki Julie Zogg (5660 točk), bron pa še eni Nemki, Selini Jörg (4930 točk). Tako kot Fischnaller je tudi Hofmeistrova izgubila priložnost za osvojitev "trojčka". Poleg velikega je osvojila še mali veleslalomski globus, v slalomu pa je bila tudi ona druga. Zaostala je za Zoggovo.

Gloria Kotnik je v skupni razvrstitvi zasedla 14. mesto (2066 točk). V finalu je deskala na šestih od desetih posamičnih tekem. Tako kot Mastnak je bila najvišje na 5. mestu (slalom, Cortina) in tudi Velenjčanka je v četrtfinalu deskala trikrat. Poleg omenjene Cortine je bila četrtfinalistka še v Piancavallu (7.) in na zadnji tekmi v kanadskem Blue Mountainu (8. mesto). Kotnikova je bila v specialnih razvrstitvah 14. v veleslalomu oziroma 16. v slalomu.

Članki iz rubrike