polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

sta
sta
6 09.03.2020 19:19:20

Po HUDEM UDARCU so se odzvali planiški organizatorji in RAZKRILI IZGUBO! Znesek ZMRAZI ...

Jurij Kodrun
Po odločitvi sveta za nacionalno varnost, ki je sprejel številne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, bosta tudi največji športni prireditvi v Sloveniji to pomlad potekali brez prisotnosti gledalcev: smučarski pokal Vitranc ta konec tedna in svetovno prvenstvo v poletih naslednji teden.

Ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa so dokončno posegli tudi na področje športa. Planica in Kranjska Gora sta le največji prireditvi, a bržkone bo po evropskem vzoru sledil tudi ostali del tekmovanj. Že zdaj je jasno, da bodo morale v Sloveniji potekati športne prireditve z več kot 500 gledalci pred praznimi tribunami. Vnaprej je v to skupino moč všteti močnejša ligaška tekmovanja v rokometu, nogometu, košarki in hokeju na ledu ...

Omejitev pa je seveda prizadela tudi obe veliki smučarski tekmovanji. V Kranjski Gori bo konec tedna na sporedu preizkušnja svetovnega pokala alpskih smučarjev (veleslalom v soboto, slalom v nedeljo), Planica pa bo med 19. in 22. marcem gostila svetovno prvenstvo v poletih. V četrtek bodo potekale kvalifikacije, v petek in soboto posamična tekma (vsak dan po dve seriji), v nedeljo pa še ekipna preizkušnja.

V Planici so v skladu s predstavljenimi ukrepi potrdili, da bodo odločitev sveta spoštovali. Kako bo z vračilom kupnin za že plačane vstopnice, v organizacijskem odboru še ne komentirajo. "Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili, na kakšen način bodo potekali postopki. Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela," so zapisali v sporočilu medijem.

Že zdaj je jasno, da bo letošnja prireditev v Planici za organizatorje udarec tudi po finančni plati. Prvi izračuni kažejo, da bo zaradi praznih tribun ne glede na nekatera nižanja stroškov na koncu imela prireditev primanjkljaj v višini 650.000 evrov. "Zaradi nastale škode bo zagotovo trpel razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana s Planico, v celoti namenjajo športnicam in športnikom, in brez pomoči vseh deležnikov ne bo šlo," so še zapisali.

Zdaj se bodo organizatorji posvetili načrt za primer tekmovanja brez gledalcev, ki je bil pripravljen vnaprej.

Značke: planica, koronavirus

Članki iz rubrike