Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

su
su
6 06.03.2020 18:08:53

SLABE NOVICE! Ilka Štuhec že končala sezono!

Reuters
Konec je!

FIS je sprejela odločitev, da zaradi koronavirusa odpove finale svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini D'Ampezzo. To pomeni, da je Ilka Štuhec že končala sezono.

To so slabe novice tudi za Žana Kranjca, ki bo imel tako še v Kranjski Gori priložnost, da osvoji mali kristalni globus v veleslalomu. Za vodilnim Henrikom Kristoferssenom zaostaja za 30 točk.


Vodilni italijanski športni medij navaja dogovor med Fisom in Italijansko smučarsko zvezo (Fisi), ki sta sprejeli odločitev, da se zaradi nevarnosti novega kronavirusa v celoti odpove spored zaključka svetovnega pokala in da nadomestnega prizorišča ne bodo iskali ali določili.

Italijanska zveza je sicer po navedbah italijanskih medijev želela izpeljati zaključek sezone brez gledalcev, a so vsi člani izvršnega odbora Fisa predlog zavrnili.

Tako se bo po njihovih informacijah sezona alpskega smučanja končala naslednji konec tedna v Kranjski Gori, kjer bosta na podkorenski strmini na sporedu tekmi v tehničnih disciplinah za moške, ter v švedskem Aareju, kjer bodo tekmovale ženske.

"Z veliko žalostjo sprejemamo odločitev Fisa," je dejal predsednik Italijanske smučarske zveze Flavio Roda in dodal, da je to velik udarec za svet športa, ki bo imel "velike ekonomske posledice tako za zvezo kot za organizacijski odbor svetovnega prvenstva prihodnje leto".

Na Fis so sprva napovedovali, da bodo pred odločitvijo počakali navodila italijanskih deželnih vlad.

Članki iz rubrike