kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
0 05.03.2020 13:33:02

Prvič po očetovi smrti se je oglasila Mikaela Shiffrin in razkrila, kdaj se bo vrnila v svetovni pokal

Profimedia
Mikaela Shiffrin se je po očetovi smrti umaknila iz svetovnega pokala

Na začetku februarja se je življenje ameriške smučarske zvezdnice Mikaele Shiffrin postavilo na glavo. Medtem, ko se je v Italiji pripravljala na nadaljevanje sezone, je dobila grozljivo novico: umrl ji je oče Jeff. Njen največji navijač se je smrtno ponesrečil po tem, ko je padel s strehe, s katere je čistil sneg. Shiffrinova je z mamo nemudoma odletela v Kolorado, a očetu ni bilo več pomoči.

Od takrat se je Američanka umaknila iz svetovnega pokala, na družbenih omrežjih ni nikoli dajala informacij o tem, kdaj bo nazaj. Temveč se je s čustvenimi sporočili spominjala očeta in njunih trenutkov. Zdaj pa je v zelo dolgem in zelo čustvenem sporočilu razkrila, kdaj se bo vrnila in kako se trenutno počuti.

"V zadnjih nekaj tednih smo jaz in moja družina prejeli ogromno sporočil podpore in ljubezni. Dobila sem najlepša, najbolj prijazna in srčna sporočila, ki si jih lahko zamislite, v katerih so ljudje preverjali, kako smo, delili so citate, pesmi, besedila pesmi in številne čudovite zgodbe o mojem očetu. Včasih sem imela občutek, da se utapljam v teh sporočilih, da ne morem slediti vsej tej podpori in ljubezni, toda v večini primerov so bila naša rešilna bilka. Nismo zmogli odgovoriti vsem, toda radi bi vam sporočili, da čutimo vašo ljubezen in se vam iz dna srca zahvaljujemo. Veliko vas je vprašalo, kako smo in kako poteka naše žalovanje? Resnica je, da sploh še nismo začeli. Da bi lahko sprejeli to novo realnost, bo potrebnega veliko časa, mogoče je nikoli ne bomo, mogoče nam je ne bo potrebno. Ker ga še vedno čutimo ob sebi. V srcih, v mislih, na nebu, v gorah in na snegu. Pustil je svoj pečat, še vedno je tu," je začela svojo čustveno izpoved.

V nadaljevanju se je  dotaknila tudi svoje vrnitve v svetovni pokal: "Veliko vas je vprašalo o moji vrnitvi v smučanje, na tekmovanja. V zadnjih nekaj tednih sem uspela nekoliko trenirati. Vse skupaj je zelo počasen proces, toda zame je bilo terapevtsko biti v gorah. Ugotovila sem, da se na treningih čutim še bližje očetu, hkrati pa me ti dovolj zamotijo, da je ta občuten 'bližine' ločen od bolečine. Danes potujem v Skandinavijo. Ne obljubim, da bom dejansko sposobna tekmovati, ko bo napočil čas in nimam nobenih ciljev. Upam samo, da bom naredila nekaj zavojev. Mislim, da bi to osrečilo očeta. Če in ko se bom vrnila na dirke bi vas prosila, da spoštujete mojo zasebnost, še posebej ker je povezana z bolečino celotne družine. Zelo smo hvaležni za čas, ki smo ga imeli z očetom, cenimo vsak trenutek in ohranili ga bomo v srcih in spominu. Za vedno."

Naslednji teden od četrtka do sobote bodo v Areju na sporedu paralelni slalom, veleslalom in slalom.

Članki iz rubrike