mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
0 05.03.2020 10:46:22

Slovenska junakinja po pravi drami jezna na Norvežanko: Vse mi je uničila!

Martin Metelko
Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je po pravi drami na sprinterski tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Drammnu na Norveškem v finalu v zadnjem zavoju padla in osvojila šesto mesto.

Štiriindvajasetletna Lampšičeva po slabšem startu dolgo ni bila v ospredju, a se je v zadnjih zavojih pred ciljem prebila na drugo mesto, potem pa jo je edina norveška finalistka Kristine Stavaas Skistard, dolgo vodilna in lanska mladinska svetovna prvakinja, nenamerno ovirala in Lampičeva potem ni imela več možnosti za vrh, v zadnjem zavoju pa je še padla in več kot 26 sekund zaostala za zmagovalko.

"V kvalifikacijah sem se res potrudila, šla sem svoj tempo in res mi je dobro uspelo. Nato je bilo iz teka v tek bolje, tako kot ponavadi. V finalu na začetku ni kazalo tako dobro, a sem se dobro rešila, bila na drugem položaju. Mlada Norvežanka mi je žal danes vse uničila, ne vem, kako bi temu rekla, ne zna teči. Uničila mi je celo taktiko, zaprla me je, izgubila sem hitrost in ostale so šle mimo. Na koncu sem še sama padla zaradi nje. Razočarana sem," je nastop strnila Lampičeva.

Članki iz rubrike