volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

su
su
1 04.03.2020 14:08:33

Slovenski smučar je po veliki krizi odprl dušo in odgovoril KRITIKOM, ki mu očitajo, da je zgolj turist

Reuters
Slovenski smučar Boštjan Kline je še nedolgo tega navduševal ljubitelje zimskega športa z odločnimi rezultati.

Pisalo se je leto 2017, ko je Boštjan Kline navdušeno proslavljal zmago v svetovnem pokalu v smuku. Izjemen konec tedna je zaokrožil še s sedmim mestom na drugem smuku in osmim mestom v supervelesalomu. Takrat se je zdelo, da bo Slovenija dobila novega velikega specialista za hitre discipline, vendar se ni nikoli več po tistem nastopu v norveškem Kviftjellu uvrstil niti med deseterico, njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni je 18. mesto v superveleslalomu.

Boštjan Kline je v pogovoru za Sportal odprl svojo dušo in spregovoril o padcu ter številnih kritikah na njegov račun: "Ni mi lahko. Trudim se, poskušam različne stvari, marsikaj spreminjam … Predvsem pa je v meni še vedno neizmerna želja, a ne gre. Koraki, ki jih delam, so zelo majhni. Pri teh majhnih korakih pa je zelo težko ostati potrpežljiv. Predvsem v smuku. A druge poti ni, vsaj jaz je ne vidim. Malenkost drugače je v superveleslalomu. Pokazal sem vsaj za odtenek boljše vožnje. A tudi to ni tisto, kar želim. Predvsem pa ni tisto, česar sem, vsaj v globokem notranjem prepričanju, sposoben. Vse to razumem kot udarce, ki jih sprejemam. Ko se po udarcih pobiram, si dopovedujem, da sem dal od sebe vse, kar sem bil v tistem trenutku sposoben. "Ni šlo. Gremo naprej. Proti izboljšavam," si vedno rečem."

Kaj pa glasni kritiki, ki mu očitajo, da je le še turist? "Seveda pride vse to tudi do mene, a mi, iskreno, ne pride do živega. Konec koncev tudi nisem prvi športnik, ki se je po uspehih znašel v rezultatski krizi. Zase pa vem, da dajem maksimum. Želim najboljše. Včasih celo preveč. Trudim se. Delam. Garam. Kdor z razdalje komentira, ne pozna ozadja. Ne pozna bistva in predvsem ne pozna mene. Razumem pa, da je v naši naravi neka želja po ocenjevanju."

Članki iz rubrike