mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.02.2020 13:37:51

Odločitev je padla, znana je usoda tekem v ITALIJI: Organizatorji so sporočili, da ...

Reuters
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes sporočila, da bosta tekmi svetovnega pokala alpskih smučark v La Thuilu to soboto in nedeljo potekali v skladu s prvotnim načrtom. Bodo pa na obeh tekmah za zajezitev širjenja nevarne okužbe s koronavirusom omejili obisk. V La Thuilu bosta na sporedu tekmi v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

V večini dežel na severu Italije so se odločili, da bodo zaradi izbruha nevarne bolezni odpovedali vse javne prireditve, vključno s športnimi tekmovanji. Vendar pa v Dolini Aoste ob meji s Francijo, kjer je tudi prizorišče tekmovanj za svetovni pokal, za zdaj še niso zabeležili niti enega primera okužbe z novim koronavirusom.

Krovna svetovna organizacija za zimske športe Fis je zato v dogovoru z italijansko smučarsko zvezo Fisi in lokalnim organizacijskim odborom sklenila, da bodo tekmovanje svetovnega pokala izpeljali po prvotnem načrtu.

Kot preventivni ukrep za zajezitev širitve okužbe bodo na tekmi ob koncu tedna dovolili prihod le omejenemu številu navijačev oziroma obiskovalcev.

Mednarodna smučarska zveza je še sporočila, da so članice italijanske reprezentance in člani strokovnega štaba pod stalnim zdravstvenim nadzorom z namenom, da bi zagotovili njihovo dobro počutje.



V Italiji so doslej v severnih deželah Benečija in Lombardija potrdili največ primerov okužb z novim koronavirusom v Evropi, izredne razmere so razglasili tudi v Furlaniji - Julijski krajini na meji s Slovenijo.

V La Thuilu bo na sporedu zadnja ženska kombinacija v tej sezoni. Maruša Ferk je v Crans Montani navdušila s šestim mestom v kombinaciji, svojim najboljšim dosežkom to zimo.

Ilka Štuhec je v Crans Montani v kombinaciji nastopila zgolj na superveleslalomu, slalom pa je izpustila zaradi pomanjkanja slalomskega treninga. Pred Crans Montano, kjer je vknjižila dve smukaški uvrstitvi v najboljšo petnajsterico, namreč najboljša slovenska smukačica ni bila povsem zdrava, tako da slaloma ni mogla trenirati.

Štuhčeva je to zimo nastopila na vseh petih superveleslalomih in se trikrat uvrstila v najboljšo dvajseterico.

Članki iz rubrike