Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 24.02.2020 15:15:59

Grožnja vse večja, tega si Štuhčeva zagotovo ne želi: To so zadnje informacije iz ITALIJE!

Profimedia
Italijanska smučarska zveza je zaradi koronavirusa odpovedala vse zimsko-športne dogodke v tem tednu, med drugim tudi tekmi za svetovni pokal za alpske smučarke v italijanskem prizorišču ob meji s Francijo La Thuile. Zadnjo besedo pri odpovedi bo imela Mednarodna smučarska zveza (Fis), ki še ni sprejela odločitve o odpovedi tega tekmovanja.

Čeprav so sprva športne dogodke v Italiji odpovedovali lokalno, natančneje predvsem v Lombardiji in Benečiji, so zdaj razširili območje zaradi vse večjega števila okužb in smrtnih primerov v Italiji.

Italijanska smučarska zveza je ves čas v stiku s Fis, ki bo podala končno odločitev, poročajo italijanski mediji. Prihodnji konec tedna bi morala biti na sporedu superveleslalom in alpska kombinacija. Zaradi koronavirusa so v moškem delu svetovnega pokala že prestavili preizkušnji v hitrih disciplinah v kitajskem Yanqingu in ju izpeljali v avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu.

V Italiji je med 18. in 22. marcem predviden tudi zaključek svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, ki je zdaj pod vprašajem. "Do sredine marca bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Upam, da se bo stanje do takrat umirilo," je za Rai Sport dejal Giovanni Malago, predsednik Italijanskega olimpijskega komiteja (Coni).



Pri Coni so imeli težave tudi z zasedanjem organizacijskega komiteja pred olimpijskimi igrami leta 2026 v Torinu, ki so ga morali izpeljati prek videokonference.

V Italiji so pretekli konec tedna odpovedali številne športne dogodke, med drugim tudi v nogometni serie A ter v ragbiju. To so bile prve tekme, ki so bile zaradi koronavirusa odpovedane na evropskih tleh.

Dvoboj nogometne lige prvakov med Napolijem in Barcelono, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri, po besedah italijanskih medijev ni ogrožen, je pa predsednik serie A Paolo Dal Pino italijansko vlado zaprosil, da bi med drugimi tako evropski obračun Interja in Ludogorca kot derbi v domačem prvenstvu med Romo in Juventusom v nedeljo odigrali za zaprtimi vrati.

Članki iz rubrike