Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.02.2020 19:38:59

Dorothea Wierer osvojila zlato na 15 km na SP v Anterselvi

Italijanka Dorothea Wierer je osvojila zlato na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi na 15 km. S časom 43:07,07 in dvema zgrešenima streloma je za 2,2 sekunde prehitela Nemko Vanesso Hinz (1 zgrešen strel), tretja je bila Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland s 15,8 sekunde zaostanka (2 zgrešena strela).

Med 100 tekmovalkami so bile tudi tri Slovenke, na 66. mestu je bila najboljša Nina Zadravec (+ 7:01,2/5), Lea Einfalt (+ 8:45,1/8) je bila 81., Polona Klemenčič (+11:34,3/9) pa 91.

Za slovenski tabor tokrat velja, da je slabo opravil svojo nalogo. Dekleta so v smučini prikazala soliden nastop, veliko preveč pa je bilo napak na strelišču in prav nobeni ni uspelo ustreliti vsaj za silo spodobno. Vsaj v uvodu je dobro kazalo Zadravčevi, ki je bila po prvem postanku z ničlo celo 17.

Glede na razplet tekme so bile vnovič dosegljive celo točke, če bi varovanke Andreje Mali izkupiček napak na strelišču vsaj prepolovile. A v zagovor slovenskim tekmovalkam velja dodati, da je med 100 tekmovalkami vseh 20 tarč podrla le Kazahstanka Galina Višnevskaja, še tri pa so tekmo opravile z eno napako.


"Razmere so bile res težke, veter se je spreminjal in očitno dekleta niso znala pravilno odreagirati. A vseeno je bilo napak preveč in streli predaleč od tarče, da bi bili lahko zadovoljni, pa čeprav ima večina deklet še zelo malo izkušenj," je po tekmi dejala glavna trenerka Andreja Mali, o teku pa dodala: "Lea je spet tekla zelo dobro, tudi Nina, Poloni pa se pozna, da je zaradi bolezni izgubila 14 dni dela."

Malijeva je bila dodatno nezadovoljna, ker so njene varovanke zelo dobro nastopile na prejšnjih dveh tekmah. "Generalno gledano smo po dosežkih na prejšnjih tekmah s prvenstvom že lahko zadovoljni. Res pa je, da so želje velike prav na vsaki tekmi in danes nismo pokazali vsega, kar znamo."

Na vrhu je za novo slavje domačega občinstva poskrbela Dorothea Wierer, ki je v primerjavi z Nemko Vanesso Hinz tekla dobro minuto hitreje in imela v cilju glede na 15-kilometrsko razdaljo res drobno prednost. S prvo kolajno na SP pa je bila zadovoljna tudi 27-letna Nemka. Roeiselandova je v Anterselvi osvojila odličja v prav vseh treh posamičnih nastopih,

Devetindvajsetletna Wiererjeva je z drugo zlato kolajno, srebro je osvojila še z italijansko mešano štafeto, vnovič povečala tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred Norvežanko Tiril Eckhoff, ki je bila le 15., ima zdaj že 94 točk naskoka in vse kaže, da bo ubranila kristalni globus in postala nedvomno prva biatlonka sezone 2019/20.

Značke: biatlon, sp

Članki iz rubrike