Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.02.2020 14:51:03

Zlata lisička Vlhova do slalomske zmage, Hrovatova 11.

www.alesfevzer.com
Slalom svetovnega pokala v Kranjski Gori in skupno zmago na tekmovanju za 56. Zlato lisico si je zagotovila Slovakinja Petra Vlhova. Po polovici vodilna Švedinja Anna Swenn Larsson je bila odlična na progi, a pred ciljem naredila napako in odstopila. Slovenki Meta Hrovat in Ana Bucik sta v finalu pokvarili svoji uvrstitvi.

Vlhova je do 14. zmage v karieri prišla s popolnim napadom v drugi vožnji, potem ko je bila po prvi četrta.

Drugo mesto je osvojila po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener (+0,24), tretje pa Avstrijka Katharina Truppe (+0,89), ki se je na stopničke prebila s petega mesta.

Larssonova je bila tudi v drugo odlično na poti, imela več kot sekundo prednosti pred zadnjo strmino, potem pa je naredila napako, padla in končala ob progi.

V soboto na veleslalomu tretja Hrovatova je bila po prvi vožnji deseta, na koncu pa osvojila 11. mesto, tako da njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev ostaja deseto mesto iz avstrijskega Lienza.

V drugi vožnji je svojo uvrstitev pokvarila tudi druga slovenska finalistka Bucikova, ki je z 19. zdrsnila na 21. mesto. Njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev je sicer 18. mesto, ki ga je dosegla v avstrijskem Flachauu.



V Kranjski Gori, ki je zaradi neugodnega vremena vskočila namesto tradicionalnega kraja izvedbe Zlate lisice Maribora, zaradi smrti očeta Jeffa ne nastopa najboljša v skupnem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin.

Američanka je po zmagi izgubila vodstvo v slalomskem seštevku, kjer ima zdaj Slovakinja pred zadnjimi tremi slalomi 20 točk prednosti.

Z zahtevno vitranško strmino, odstopilo je namreč 18 od 63 smučark, so se v prvi vožnji spopadle še štiri Slovenke, in sicer Maruša Ferk, Neja Dvornik, Klara Livk in Nika Murovec, a so bile prepočasne za uvrstitev med 30 najboljših.

Ferkova (+4,12) je bila 36., Klara Livk (+4,24) 38., Neja Dvornik (+4,31) 40., Nika Murovec (+9,26) pa zadnja od uvrščenih tekmovalk na 45. mestu. Za nastop v finalu je bilo treba smučati hitreje od časa 57,58.

Alpske smučarke se zdaj selijo v Crans Montano, kjer jih prihodnji konec tedna čakajo tekme hitrih disciplin. Naslednji tekmi v tehničnih disciplinah pa bosta v začetku marca v nemškem Ofterschwangu.

Članki iz rubrike