Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

zu
zu
2 16.02.2020 11:50:05

Nora prva serija: Slovenci navdušujejo na LETALNICI v Kulmu, ogrožen rekord Petra Prevca!

Reuters
Prva serija nedeljske tekme v smučarskih poletih Kulmu je končana.

Prva serija nedeljske tekme v smučarskih poletih v Kulmu je končana, obeta se nam izjemno nadaljevanje. Letalnica v Avstriji je ponudila s kar nekaj precej dolgimi skoki, rekordu skakalnice, ki ga ima z 244 metri v svoji lasti Peter Prevc, pa se je z 242,5 metri močno približal Japonec Rjoju Kobajaši.

Avstrijec Stefan Kraft (232,6 točke) vodi po prvi seriji druge tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih to zimo v domačem Bad Mitterndorfu. Na letalnici na Kulmu so danes slovenski orli nastopili bolje kot v soboto, šest jih bo nastopilo v finalu. Najboljša po polovici sta Timi Zajc (230,1) na tretjem in Domen Prevc (229,1) na petem mestu.

Zajc, ki ima za vodilnim, svetovnim rekorderjem Kraftom 2,5 točke zaostanka, in Domen Prevc, ki zaostaja za 3,5 točke, se bosta tudi na drugi tekmi v poletih to zimo borila za za zmagovalni oder.

V finalu bodo od Slovencev nastopili še Anže Semenič (218,3 točke), ki je po prvem nastopu 12., Žiga Jelar (215,1), ki je 14., ter Peter Prevc (201,7) z 20. in Jurij Tepeš (201,3) z 21. mestom.

V slovenski vrsti je brez finala ostal le Anže Lanišek (183,5), v kvalifikacijah sicer tretji med vsemi, ki je v prvi seriji po ponesrečenem nastopu zgrešil trideseterico zgolj za desetinko točke in tekmo končal na 31. mestu.

Članki iz rubrike