tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 15.02.2020 17:25:14

Meta Hrovat: V cilju sem ostala brez besed, misli so bile povsod in nikjer ...

alesfevzer.com
Meta Hrovat je delila tretje mesto na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark in 56. Zlato lisico, ki so jo že pred osmimi dnevi iz Maribora, kjer ni bilo primernih razmer za izvedbo tekme, prestavili v Kranjsko goro. S tem je Kranjskogorčanka drugič v karieri in prvič na domači tekmi stopila na zmagovalni oder.

Hrovatova je bila tretja že po prvem nastopu, na koncu pa sta jo ugnali le Novozelandka Alice Robinson in Slovakinja Petra Vlhova, ki sta v finalu zamenjala mesti, tako da je Robinsonova drugič v karieri zmagala.

Najboljša Slovenka na tekmi, tretja po prvi vožnji, je ob prihodu v cilj že vedela, da bo tretja. "Zelene luči ob prihodu v cilj je vsak smučar vesel. To je poseben občutek, ki bi ga težko opisala. Ko pa veš, da imaš potem že zagotovo stopničke, je to še lepše. V bistvu sem v cilju ostala brez besed. Nisem vedela, kaj naj razmišljam. Misli so bile povsod in nikjer," je prvi vtis po delitvi tretjega mesta s Švicarko Wendy Holdener delila Hrovatova.

hrovat lisica 1
alesfevzer.com


Prvouvrščeni je ločilo 34 stotink in sta bila krepko pred drugimi, saj sta Slovenka in Švicarka na tretjem mestu zaostal 1,59 sekunde.

Potem pa so bile razlike na naslednjih mestih zelo majhne, V plesu stotink je na petem mestu le za stotinko za tretjim mestom zaostala Italijanka Marta Bassino, šest stotink pa šestouvrščena Tina Robnik; slovenski uspeh je s 14. mestom dopolnila Ana Bucik.

Da je bila kljub višjim temperaturam za ta letni čas proga zelo dobra pripravljena, kar je že dan pred tekmo napovedal tudi vodja tekmovanja Mitja Dragšič, so potrdile ne le Slovenke, ampak tudi najboljše tuje tekmovalke, svoje pa je dodal še podatek, da je finalno vožnjo začela Avstrijka Katharina Huber.

Ta je s številko 53 v prvi vožnji začela tik pred Rebeko Oblak, predzadnjo Slovenko na startni listi, ki jo je s številko 57 zaključila Nika Tomšič, zadnja v ekipi gostiteljice tekmovanja.

"Rezultat današnje tekme vse pove. Vsi skupaj smo kar dolgo čakali na kaj takega. Je že res, da je to naš teren, precej tu vadimo, ampak Meta Hrovat je ohranila tretje mesto, Tina Robnik in Ana Bucik pa sta izboljšali svoji uvrstitvi s prve proge," je tekmovanje ocenil glavni trener slovenske ženske reprezentance Janez Slivnik.

Po prvi vožnji še ni bil najbolj zadovoljen. "V zadnji strmini so preveč izgubljale, mogoče sem to potem še preveč 'šarf' povedal. Smo jih še malo podžgali potem pred finalom. In se je izteklo izvrstno. Hrovatova ni bila velikokrat pod takim pritiskom, a ga je zmogla premagati. Meja med tretjim in petim mestom je zelo tanka. A je težko zdržati, posebej pred domačimi gledalci, to ve vsak tekmovalec, ki je kdaj stal v startni hišici."

zlata lisica 2020 1
alesfevzer.com


Polovica slovenske reprezentance na startni listi se je uvrstila v finale, preostala pa ne; Neja Dvornik je zasedla 37. mesto, Oblakova 39., Tomščičeva pa je odstopila.

"Neja Dvornik je do zgodnje strmine dobro odpeljala, tudi Dvornikova in Tomšičeva sta se dobro predstavili, ni bilo nekega pretiranega spoštovanja do tekme in strmine. A gotovo se da še višje in na tem bomo delali naprej. Ana in Meta sta hitri tudi v slalomu in bosta gotovo po današnjih uspešnih predstavah tudi v nedeljo nastopili sproščeno," je napovedal Slivnik.

zlata lisica 2020
alesfevzer.com

Članki iz rubrike