Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

su
su
0 15.02.2020 11:11:06

EVFORIČNO vzdušje v Kranjski Gori. Domačinka Meta Hrovat v boju ZA ZMAGO!!!

V Kranjski Gori so pod streho spravili prvo vožnjo deklet tekme za Zlato lisico, ki se je še osmič s Pohorja preselila na Gorenjsko.

Slovenska adutinja Meta Hrovat, ki živi le streljaj od kranjskogorske strmine, je na progo krenila kot 15., torej zadnja v prvi jakostni skupini. Že v zgornjem delu proge je napovedala boj za najvišja mesta. Čeprav je v spodnjem delu nekoliko povečala zaostanek, je bil na koncu primanjkljaj 77 stotink dovolj za tretje mesto.

Enaindvajsetletna Gorenjka ima še dovolj rezerv, predvsem v spodnjem delu proge, kjer je pridelala največ zaostanka. "Odpeljala sem bolj varno linijo," je dejala po svoji vožnji in poudarila, da se zaveda, kako lahko nadomesti izgubljene stotinke. Še posebej na progi, ki jo dobro pozna, brez najmanjšega dvoma najbolje od vseh deklet.

Na prvi progi je bila na veliko veselje številnih slovaških navijačev najhitrejša Petra Vlhova, ki ima pred drugo vožnjo 24 stotink prednosti pred Novozelandko Alice Robinson. Ob Hrovatovi se je izkazala tudi Tina Robnik, ki se je z manj kot sekundo zaostanka (0,95) zavihtela na sedmo mesto. Solidno se je s progo spopadla tudi Ana Bucik, ki je z zaostankom 1,65 po 40 tekmovalkah na 18. mestu. Neja Dvornik je z zaostankom 3,32 že zunaj trideseterice. Prav tako Rebeka Oblak (+3,99). Nika Tomšič ni končala prve vožnje.


Letošnja najboljša uvrstitev Hrovatove je četrto mesto s paralelnega slaloma v St. Moritzu, njena najboljša veleslalomska uvrstitev pa je šesto mesto iz Sestriera.

Robnikova je v tej zimi najvišje posegla z osmim mestom na paralelnem veleslalomu (Sestriere), na veleslalomu pa je bila najboljša takoj na začetku z 11. mestom v Söldnu.

Vodilna smučarka sezone Mikaela Shiffrin se je po nenadni smrti očeta Jeffa odločila, da izpusti 56. Zlato lisico.

Finalna vožnja se bo začela ob 13. uri.

Članki iz rubrike