Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.02.2020 17:45:35

Feuzu lahko le še velika smola vzame tretji smukaški globus

Nemec Thomas Dressen je zmagovalec smuka za svetovni pokal v avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu. Za sedem stotink sekunde je prehitel Švicarja Beata Feuza, ki mu le še velika smola lahko vzame tretji smukaški globus. Še dve stotinki več je na tretjem mestu zaostal še en Švicar Mauro Caviezel. Najboljši Slovenec je bil Martin Čater na 24. mestu.

V lovu na tretjo smukaško zmago v sezoni je šestindvajsetletnik iz Garmisch-Partenkirchna premagal štiri Švicarje. Za Feuzem in Caviezelom sta se zvrstila še Carlo Janka in Niels Hintermann. Najboljši predstavnik domače avstrijske vrste je bil Vincent Kriechmayr na šestem mestu.

Dressen je v karieri vse pet zmag v svetovnem pokalu dosegel v smuku, s sto točkami pa je danes preprečil predčasno veselje svojemu najbližjemu konkurentu na današnji smukaški preizkušnji. Feuz bi namreč z zmago dobil smukaško razvrstitev, tako pa bo moral formalnost potrditi na zadnjih dveh tekmah v norveškem Kvitfjellu in v Cortini d'Ampezzo ob zaključku sezone.

Triintridesetletni Švicar, dvakratni dobitnik malega kristalnega globusa v najhitrejši disciplini v zadnjih dveh sezonah, ima po osmih od desetih smukov v sezoni skoraj dve zmagi oziroma 194 točk prednosti pred Dressnom, ki lahko zgolj teoretično, a malo verjetno, z dvema zmagama, ob tem, da bi Feuz na obeh ostal brez točk, še edini prepreči "hat-trick" smučarju iz Schangnaua.

V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežan Henrik Kristoffersen z 903 točkami, 21 točk manj ima na drugem mestu še en Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Tretji je Francoz Alexis Pinturault z 842 točkami.

Slovenci so nastopili v slogu letošnje sezone. Svetla izjema je le Martin Čater, ki je s 24. mestom dosegel izid sezone v smuku ter prekinil črni niz brez slovenskih smukaških točk. Na zadnjih šestih smukih Slovencev ni bilo uvrščenimi v top 30.



Klemen Kosi (+3,10) in Boštjan Kline (+3,57) sta z velikim zaostankom končala pri repu uvrščenih na 41. oziroma 44. mestu.

V petek bo v Saalbach-Hinterglemmu še superveleslalom, ki se bo začel ob 11. uri. Tekmi v hitrih disciplinah bi morali biti ta konec tedna sicer na Kitajskem v Yanqingu, a so morali organizatorji zaradi vse bolj preteče nevarnosti, ki jo predstavlja koronavirus, preizkušnji prestaviti v avstrijsko smučarsko središče.

"Z rezultatom in pa predvsem z vožnjo sem zadovoljen. Na nekaj odsekih sem bil zelo hiter," je bil po tekmi končno dobre volje Čater, ki je smuk v Kitzbühelu izpustil zaradi težav s kolenom.

"Na tekmi so bile razmere za tiste smukače, ki so startali med prvimi, precej boljše. Po startni številki 25 pa so bili pogoji že zelo zelo slabi. Se ne opravičujem, ampak to so dejstva. Martin je bil vse do zadnjega dela smuka kljub vsemu zelo dobro na poti. V zadnjem delu proge pa je izgubil kar nekaj mest, ampak smučal je odločno, s pravim pristopom." je po tekmi povedal trener Grega Koštomaj.

Na superveleslalomu bo znova nastopil tudi Miha Hrobat, ki na smuku ni nastopil, kljub temu, da ima Slovenija na voljo štiri smukaške kvote. V slovenskem strokovnem štabu so se odločili, da bodo nastopili le najboljši trije s treninga.

Članki iz rubrike