sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

su
su
6 08.02.2020 10:34:54

Andrea Massi ODPRL SRCE: Bil sem povsem na dnu, to je posledica STRELJANJA V HRBET!

Nikola Miljković
Partner in nekdanji trener Tine Maze Andrea Massi je razgalil dušo.

Andrea Massi, nekdanji trener in zdajšnji partner najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze, velja za zelo pokončnega človeka, brez dlake na jeziku. Zmeraj direkten, zmeraj iskren. Takšen je bil v času, ko je še treniral Tino Maze in takšen je tudi zdaj, ko je v prvi vrsti oče, zraven pa še učitelj športne vzgoje v goriški srednji šoli Cankar Vega. V velikem intervjuju za Sportal je Andrea Massi spregovoril o tem, kakšne zdravstvene težave je imel ob koncu Tinine kariere. 

"Po zadnji Tinini sezoni sem pristal v bolnišnici. Bil sem povsem na dnu. Kazalniki stanja mojega telesa so bili povsem na dnu. Fizični napori so bili veliki, a še večje so bile posledice psiholoških bitk. Tudi streljanja v hrbet. Afer je bilo preveč. Od frekvence v Schladmingu prek obtožb o prekrivanju pokroviteljev zveze do že omenjenega Maribora," je dejal Massi. 

In razkril tudi to, kaj ga je bolj zaznamovalo. Težko otroštvo ali smučarska kariera. "V otroštvo se ne bi vrnil. Na športno pot bi se. Na mamo me veže le nekaj utrinkov, nekaj spominov, saj je umrla, ko sem bil star pet let. Zato pa sem bil toliko bolj navezan na očeta. Zame je bil bog. Športni, matematični, človeški bog. Ne spominjam se, da bi kdaj storil kakšno napako. Od njega sem se marsikaj naučil in prenašal v nadaljnje življenje. Tudi nekatere prijeme, ki jih je imel ob tem, ko me je postavljal na smuči, sem nato vključeval v delo s Tino. Kar me je naučil v le 13 letih, mi je pomagalo v vsem življenju. Prav zato sem toliko bolj trpel, ko mi je umrl v rokah. Tega zelo dolgo nisem prebolel. Morda šele zdaj, ko imam sam družino, čutim notranji mir. Pred tem ga nisem," je razgalil dušo Italijan. 

Članki iz rubrike