902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 06.02.2020 14:16:37

Letos brez ZLATE LISICE za slovenske ljubitelje športa?! Novice so zaskrbljujoče, odločitev pa ...

m24.si
Usoda letošnje 56. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju bo znana v petek. Kot je ob današnjem ogledu proge povedal snežni kontrolor in direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr, zaradi neugodnih vremenskih razmer in napovedi za naslednje dni potrebujejo še nekaj časa, zato so odločitev o tekmi preložili za en dan.

Po besedah Mayrja so razmere v tem trenutku zahtevne, zato potrebujejo še nekaj več časa za dokončno odločitev o tekmi svetovnega pokala, ki je predvidena za prihodnji konec tedna. »Žal mi je za to, a odločitve še nismo mogli sprejeti,« je dejal prvi mož ženskega svetovnega pokala in napovedal, da bodo to storili v petek, torej danes opoldne.

Kot je dodal, ne gre za eno samo stvar, o kateri je treba razmisliti, pač pa za celoten paket stvari. Organizatorji morajo znova govoriti z vremenoslovci, saj je napovedano vreme glavna težava. Vremenarji so jim razložili, da bodo lahko bolj natančno razmere predvideli v petek, in če bodo informacije pozitivne, možnosti za izvedbo tekme še obstajajo, vendar Mayr o odstotkih možnosti ni želel ugibati.

Kot je povedal, je poleg vremena težava tudi sneg, ki za zdaj še ni dovolj utrjen na vseh delih proge in s tem pripravljen za tekmovanje, ki bi bilo varno. Kakovost snega trenutno ne zagotavlja upanja, da bo sneg zdržal napovedano toplo vreme.

Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar je prav tako obžaloval, da morajo s potrditvijo tekme še čakati, vendar je vremenska napoved za naslednji teden zelo slaba, saj naj bi dva ali tri dni spet pihal močan južni veter. Ker bi to precej poslabšalo verjetnost organizacije tekmovanja, so trenutno v okrepljenem iskanju informacij po vsej Evropi.

»Žal še nismo našli vseh tistih odgovorov, da bi lahko mirno rekli, da gremo v organizacijo tekme v Mariboru. V dodatnem dnevu bomo poskušali pridobiti vse potrebne informacije – govorim predvsem o vremenskih podatkih – ki bi nam zagotovile normalno izvedbo tekmovanja,« je dejal Vilar v zavedanju, da gre za nepriljubljene razmere, ki pa so se v svetovnem pokalu že dogajale.

Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je k temu dodal, da količina snega na progi ni problematična, saj je slednja v dobrem stanju. Še danes so jo tudi dodatno zasneževali, vendar so težave z vremenom, ki naj bi prihajalo.

Mariborski organizatorji ob tem dodajajo, da za zdaj še niso navezali stikov z drugimi morebitnimi smučišči, niti s Kranjsko Goro. Trenutno čakajo na usmeritve FIS in vodstva svetovnega pokala ter podpirajo odločitve Mayrja, ki je bil vedno njihov zagovornik, še vedno pa so odprte vse možnosti.

Mayr pravi, da so na vrhuncu sezone, zato si seveda želijo izpeljati tekme vsak konec tedna. Iz tega razloga se zagotovo ukvarjajo tudi z rezervnim načrtom, vendar danes še ni mogel povedati, kam bi tekmo morda lahko selili. Trenutno po njegovih zagotovilih vse sile še vedno usmerjajo predvsem v to, da bo tekma v Mariboru.

»Najlažje bi bilo takoj reči, da tekme tukaj ne bo, vendar tega ne jemljemo tako zlahka. Po drugi strani pa moramo zagotoviti določeno raven tekme, saj gre za svetovni pokal in javnost to od nas pričakuje,« je še dejal snežni nadzornik.

Članki iz rubrike