krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

STA
STA
0 01.02.2020 16:08:48

Koštomaj: Po petkovem treningu smo bili precej optimistični

vszi
Slovenski smukači tudi na šestem smuku po vrsti v tej zimi niso bili del najboljše trideseterice. Po petkovem treningu smo bili precej optimistični, žal pa se danes ni izšlo, je tekmo ocenil trener Slovencev Grega Koštomaj.

Od štirih Slovencev je bil najvišje Boštjan Kline na 38. mestu (+2,22). Martin Čater (41. mesto; +2,34), ki je bil na treningu soliden 23., na tekmi ni uspel ponoviti vožnje s treninga. Tudi Klemnu Kosiju (45. mesto; +2,75) in Mihi Hrobatu (49. mesto; +3;35), se smuk ni posrečil, in sicer na prizorišču, kjer je leta 2007 zmagal in bil drugi Andrej Jerman, leta 2016 pa je bil drugi Kline.

Nekdanjega trenerja Ilke Štuhec Koštomaja v tej neprijetni situaciji veseli dejstvo, da je Kline po dolgem času vendarle pokazal nekoliko boljšo predstavo. "Ta nastop nam vliva upanje, da se stvari pri njem vendarle obračajo na bolje," je dejal trener. Prav tako Čater, potem ko je izpustil Kitzbühel, znova lahko tekmuje brez težav, vendar pa žal ni ponovil dobre vožnje s treninga.

"Klemen in Miha sta bila premalo odločna in premalo natančna za boljši rezultat. Zavedati pa se moramo, da je s startnimi številkami, ki jih imajo trenutno naši smučarji, za dober rezultat potrebno prikazati zares dobro vožnjo, v današnjem primeru celo boljšo od zmagovalca. Ampak s tem se bomo morali ne le sprijazniti, ampak odločno soočiti in spoprijeti. Le tako se bomo lahko kmalu prebili do tako želenih točk," še dodaja trener, ki v naslednjih dneh načrtuje veleslalomski in superveleslalomski trening, v Kranjski Gori in Sella Nevei, odvisno od vremenskih razmer.


V nedeljo bo v Garmisch-Partenkirchnu na sporedu še veleslalom, na katerem bosta nastopila dva Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Na smučišču Roza Hutor nad olimpijskim Sočijem organizatorjem tudi letos ni uspelo pripraviti ženskega smuka za svetovni pokal. Po odpovedi vseh treh uradnih treningov so danes nameravali izpeljati tako obvezni uradni trening kot tudi tekmo. "Za višje štartne številke bi bilo prenevarno. Proga ni bila v optimalnem stanju, predvsem spodnji del, ki je že zgodaj zjutraj izpostavljen soncu," je s prizorišča tekmovanja sporočil Aleš Sopotnik, serviser ter pomočnik trenerja v ekipi edini slovenske predstavnice v hitrih disciplinah na olimpijskem prizorišču.

"Morda smo bili vsi skupaj vendarle nekoliko presenečeni nad tako hitro odločitvijo organizatorjev. Mislim, da superveleslalom ni pod vprašajem in ga bodo izpeljali," napoveduje eden najbolj izkušenih in zaželenih serviserjev v svetovnem pokalu, ki je z Ilko Štuhec med drugim osvojil tudi naslov smukaške svetovne prvakinje.

Sopotnik se je v zgodovino slovenskega smučanja zapisal tudi kot tisti serviser, ki je Mojci Suhadolc pomagal do prve in edine zmage na superveleslalomih v svetovnem pokalu. To je osvojila v Lake Louisu leta 1999. Suhadolčeva je bila tretja Slovenka s superveleslalomsko zmago, pred njo sta slavili že Katja Koren (22.12.1993, Flachau) in Alenka Dovžan (17.1.1994, Cortina d'Ampezzo). Za njimi pa Tina Maze in Ilka Štuhec, ki sta bili prvi, ki sta slavili tudi na smukih in v kombinaciji.

Članki iz rubrike