Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.01.2020 17:01:29

Daša Grm delno zadovoljna z nastopom v Gradcu

Profimedia
Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je na evropskem prvenstvu v Gradcu zasedla 20. mesto s 150,90 točke. Osemindvajsetletna Celjanka je doslej bila najboljša na lanskem EP, ko je bila 17., delno zadovoljna pa je tudi z letošnjim nastopom na svojem osmem prvenstvu stare celine.

Po kratkem programu je edina slovenska predstavnica zasedala 17. mesto, prednjačile pa so Rusinje, ki so zasedle prva tri mesta. Tudi po prostem programu se ni veliko spremenilo, na koncu je zmago slavila Alena Kostornaja (240,81) pred Ano Ščerbakovo (237,76) in Aleksandro Trusovo (225,34).

Želja Grmove pred odhodom na prvenstvo je sicer bila, da se uvrsti okrog desetega mesta, kar ji ni uspelo. V prvem delu prostega programa ji je sicer kazalo odlično, v drugem pa ni šlo po načrtih.


"Zadovoljna sem s piruetami in koraki, vse sem izvedla na najvišji, četrti ravni. Polovica skokov je bila prav tako dobra, v drugem delu programa pa zaradi krča v ledvenem delu ni šlo, kot sem si želela in kot zmorem," je po nastopu povedala Grmova.

Glavni vrhunec sezone za najboljše umetnostne drsalce bo marca v Montrealu v Kanadi, kjer bo svetovno prvenstvo. Ker so v Mednarodni drsalni zvezi to sezono povečali število potrebnih točk za uvrstitev na SP, mora edina slovenska drsalka normo še izpolniti.

Grmova bo normo lovila v prihodnjih tednih na tekmovanjih v Ljubljani, na Madžarskem in Nizozemskem.

Članki iz rubrike