nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 26.01.2020 16:19:13

SLOVENSKO RAZOČARANJE: Ne, za nas danes ni bil dober dan!

Martin Metelko
Letošnji Kitzbühel ni prinesel veselja slovenskemu smučarskemu taboru. Za edine slovenske točke sta poskrbela Miha Hrobat in Boštjan Kline z 19. in 23. mestom na petkovem superveleslalomu. Štefana Hadalina slalomski popravni izpit čaka že v torek v Schladmingu, medtem ko Žan Kranjec veliko več pričakuje od veleslaloma v Garmischu.

Jubilejni 80. pokal Hahnenkamm se je tradicionalno končal s slalomsko preizkušnjo. Slovenca sta nastope končala že po prvi vožnji. Hadalina že v torek nova priložnost čaka na večernem slalomu v Schladmingu, Kranjec bo preizkušnjo pod žarometi izpustil, saj se bo naslednji teden posvetil izključno veleslalomskemu treningu.

Kranjec v tej zimi ostaja pri dveh slalomskih finalih v Leviju in Zagrebu: "Zadnje čase moj slalom ni na takšni ravni, kot bi si želel, tudi zato bom torkovo tekmo v Schladmingu izpustil in se osredotočil na veleslalomski trening in naslednjo veleslalomsko preizkušnjo, ki me naslednjo nedeljo čaka v nemškem Garmisch-Partenkirchnu."

Brez slalomskih točk je prvič to sezono ostal Hadalin: "Razočaran sem. Nisem spustil smuči, nisem našel pravih občutkov in hitrosti." Za analizo, kaj je šlo narobe, ne bo imel veliko časa.



"Ne, za nas danes ni bil dober dan. Štefan se je zelo direktne postavitve lotil s prevelikim spoštovanjem, vozil je preveč oglato. V tako zgoščeni slalomski konkurenci se vsaka manjša napaka, napačen pristop ali najmanjši dvom v lastne sposobnosti ali opremo takoj odrazi v izpadu iz boja za elitno trideseterico. Tudi Žan je naredil več manjših napak, ki so mu vzele hitrost, tako da ni imel možnosti za uvrstitev v finalno vožnjo," je sporočil trener Slovencev Klemen Bergant.

"Kranjec bo že v ponedeljek v Werfenwengu treniral veleslalom. Za Hadalina, ki je nekoliko bolan, bo pred novim slalomom morda bolj smiseln počitek. V sredo zjutraj se bomo premaknili v Kranjsko Goro. V četrtek in petek bomo trenirali veleslalom. Za samo lokacijo se bomo odločili v zadnjem trenutku glede na razmere. Izbirali bomo med našo Kranjsko Goro ter Trbižem in Sello Neveo," je še povedal Bergant.

Kranjec bo 2. februarja na veleslalomu v Garmischu prvič nastopil oblečen v rdečo majico vodilnega veleslalomista. V Söldnu je bil tretji, v Beaver Creeku četrti, v Alta Badii tretji, v Adelbodnu pa je kot prvi Slovenec zmagal na veleslalomski tekmi.

Članki iz rubrike