pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 26.01.2020 13:25:20

Fillon Maillet zmagovalec Pokljuke, Fak 21.

Martin Metelko
Francoz Quentin Fillon Maillet je zmagovalec moške preizkušnje s skupinskim startom svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki. Slovensko biatlonsko čast je z 21. mestom ubranil Jakov Fak, ki so mu trije zgrešeni streli, en leže in dva stoje, odnesli vrhunsko uvrstitev.

Tekma s skupinskim startom, ki jo mnogi imenujejo kar formula 1 biatlona, je tudi zadnja pred svetovnim prvenstvom v italijanski Anterselvi.


Najbolje je s pokljuškim krogom opravil Fillon Maillet, ki je zgrešil en strel stoje ter bil zelo hiter v smučini. Drugo mesto je pripadlo Nemcu Benediktu Dollu (+10,0), ki prav tako ni bil brezhiben pri strelskih postankih. Zgrešil je strel leže. Norvežan Johannes Thingnes Boe (+10,3) je bil z dvema zgrešenima streloma, leže in stoje, tretji.

Prehlajeni Jakov Fak je preizkušnjo začel z zgrešenim strelom in takoj moral v kazenski krog. Na drugi strelski postaji leže je bil brezhiben, nato pa je stoje zgrešil tretji in četrti krog ter moral kazensko preteči še dva kroga v dolžini 300 metrov. Njegov zaostanek na koncu je znašal 1:56,1.

Članki iz rubrike