Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Cvetko
Jure Cvetko
0 26.01.2020 12:24:45

ZGODILO se je prvič. Brez slovenskega finala na slalomu v Kitzbühelu

Reuters
Slovenca Štefan Hadalin in Žan Kranjec se nista uvrstila v finale sedmega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Oba sta zaostala več kot dve sekundi za najhitrejšim na prvi progi Norvežanom Lucasom Braathenom. Druga vožnja bo ob 13.30.

Prvič v tej zimi na moškem slalomu ne bo slovenskega predstavnika v drugi vožnji. To je druga zaporedna slovenska ničla ta konec tedna v Kitzbühelu, potem ko se slovenska smukaška trojica Boštjan Kline, Klemen Kosi in Miha Hrobat ni prebila med dobitnike smukaških točk za točkovanje svetovnega pokala.

Najhitreje je prvo progo prevozil 19-letni Braathen, ki je prvič vodilni po prvi vožnji, na specialnih slalomih pa je najvišje posegel v začetku januarja s petim mestom na zagrebški tekmi, na zadnjih dveh v Adelbodnu in Wengnu prve proge sploh ni končal.


Za presenetljivo spremembo vodstva je poskrbel s startno številko 34. Švicarja Daniela Yula, ki se je na progo pognal kot drugi in je vodil večji del prve vožnje, je za 33 stotink sekunde potisnil na drugo mesto. Tretji čas prve vožnje je pripadel domačemu matadorju Michaelu Mattu (+0,42).

Po jubilejnem 80. pokalu Hahnenkamm se bo moška karavana najprej preselila v Schladming, kjer bo v torek na sporedu slalom, nato pa se najboljši smučarji selijo na drugo stran avstrijsko-nemške meje v Garmisch-Partenkirchen Tam bo 1. februarja na sporedu smuk, 2. februarja pa veleslalom, na katerem bo Žan Kranjec prvič nastopil oblečen v rdečo majico vodilnega veleslalomista.

Lani sta Hadalin in Kranjec slalom na strmini Ganslern končala na 12. oziroma 24. mestu. Hadalin je sicer imel na žrebu startnih številk precejšnjo srečo, saj mu je pripadla številka 8, tik za elitno sedmerico, s katero pa ni zadovoljil pričakovanj. Njegov zaostanek 2,79 sekunde je bil kar 1,39 sekunde počasnejši od finala. Kranjec je bil 29 stotink sekunde hitrejši od moštvenega partnerja, a še vedno sekundo in 10 stotink počasnejši od prve trideseterice. Slovenca sta zasedla 53. in 55. mesto od 61 uvrščenih.

Članki iz rubrike