Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.01.2020 17:48:25

Prestavili izziv Downhilka in podaljšali rok prijav

Reuters
Na mariborskem Pohorju bi morala 17. januarja potekati 12-urna vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 12h Challenge, a so organizatorji danes sporočili, da so zaradi pomanjkanja snega izziv prestavili na 6. marec. Poleg tega so rok za prijave, ki je sicer sprva potekel v petek, podaljšali do 20. februarja.

Smučarji in deskarji se bodo na Pohorju pomerili na prvi tovrstni vzdržljivostni preizkušnji pri nas, kjer bodo v 12 urah skušali odpeljati čim več krogov, obenem pa progo presmučati čim hitreje in si na koncu zagotoviti zmago.

Tekmovalci bodo na snegu pričakali sončni vzhod, se potegovali za številne nagrade in seveda preizkušali meje svoje vzdržljivosti, pri čemer pa bo vsak posameznik smučal po svojih zmožnostih, so sporočili iz tabora slovenske smučarke Ilke Štuhec, ki je ambasadorka tega dogodka.


Danes so tekmo prestavili na 6. marec, saj, kot pravijo, toplo vreme ne omogoča priprave tekmovalne proge, po kateri se bodo smučarji merili kar 12 ur.

"Žal 17. januarja prve Downhilke ne bo možno izpeljati. A to ne spreminja načrtov, da v Mariboru in Sloveniji še letos predstavimo 12-urno smučarsko preizkušnjo. Verjamemo, da bodo pogoji 6. marca veliko boljši in bo tekma pripravljena na visoki ravni, obenem pa bodo na ogled in druženje vabljeni tudi vsi tisti, ki se ne bodo pomerili na beli strmini," je dejala vodja organizacije tekmovanja Dora Skorobrijin.

Izziv Downhilka 12h po mnenju organizatorjev združuje tekmovalnost, ponuja priložnost za zabavo, obenem pa vsebuje dobrodelno noto. Vsak prevožen krog bo namreč prispeval 1 evro za fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij.

Članki iz rubrike