franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 12.01.2020 14:48:16

Slovenki bi bili kandidatki za vrh, če bi nastopila LAMPIČEVA! Pa ni! Razlog je TOLE!

Profimedia
V nemškem Dresdnu so se smučarski tekači pomerili v ekipnem sprintu za svetovni pokal.

V moški konkurenci sta Miha Šimenc in Luka Markun nastopila v finalu ter osvojila deseto mesto. Ženski dvojici Katja Višnar/Vesna Fabjan se ni uspelo prebiti v finale.

Šimenc in Markun sta v kvalifikacijah v hitrejši skupini postavila šesti čas med 15. ekipami, kar je bilo dovolj za finale. Tega sta potem končala na desetem mestu (+7,20), v izredno izenačeni konkurenci pa so jima do šestega mesta manjkale manj tri desetinke sekunde. Zmagala je ekipa Francije 1 z Renaudom Jayom in Lucasom Chanavatem, ki sta bila najhitrejša že v kvalifikacijah. Drugo mesto je z zaostankom devetih stotink sekunde osvojila Švedska 1 (Marcus Grate/Johan Haeggström) in tretje pa z zaostankom 18 stotink sekunde Rusija 1 (Andrej Krasnov/Gleb Retivih).


Z Višnarjevo bi morala teči v soboto druga v posamičnem sprintu Anamarija Lampič, a ji je nastop preprečila bolezen oziroma bolečine v želodcu. Višnarjeva in Fabjanova sta v svoji polfinalni skupini postavili četrti čas, kar pa je bilo premalo za uvrstitev v finale. Druga skupina je bila namreč hitrejša, saj se je iz nje v finale prebilo kar osem ekip. Slovenki sta na koncu osvojili 12. mesto.

V finalu je zmagala ekipa Švedska 1, za katero sta tekli Maja Dahlqvist in Linn Svahn, pred Švico 1 (Laurien van der Graaff/Nadine Faehndrich), ki je zaostala devet stotink sekunde, in Švedsko 2 z Evelino Settlin in Linn Sömskar (+3,27). Najhitrejši iz kvalifikacij Norvežanki Julie Myhre in Maiken Caspersen Falla sta končali na četrtem mestu.

Karavana smučarjev tekačev se zdaj seli v Nove Mesto na Češkem, kjer bodo prihodnji konec tedna na sporedu tekme na razdalji.

Članki iz rubrike