gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 12.01.2020 14:47:49

Kaisi Mäkäräinen skupinski start v Oberhofu, gneča v skupnem seštevku

Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka današnje ženske biatlonske tekme za svetovni pokal s skupinskim startom v nemškem Oberhofu.

S prednostjo pol minute pred Norvežanko Tiril Eckhoff je prepričljivo ugnala konkurenco, tretje mesto je osvojila njena rojakinja Marte Olsbu Roeiseland, ki je zaostala še pet sekund več. Do tretjega streljanja sta bili v najboljšem položaju Belorusinja Irina Krjuko in Eckhoffova. Norvežanka je morala nato kar trikrat v kazenski krog, iz boja za zmago pa je izpadla na zadnjem streljanju, ko je zgrešila še eno tarčo. Belorusinja pa ni zdržala v sami končnici, ko je bila nenatančna kar štirikrat in zdrsnila na sedmo mesto.

To je kaznovala izkušena 37-letna Mäkäräinenova in si po več kot letu dni priborila novo zmago, že 27. v karieri. Olsbu Roeiselandova je bila v težkih pogojih in spremenljivem vetru s puško nenatančna trikrat.



V skupnem seštevku svetovnega pokala s 390 točkami še vedno vodi danes četrtouvrščena Italijanka Dorothea Wierer, a Eckhoffova zaostaja le še devet točk.

Slovenske tekmovalke niso nastopile, ob 14.30 pa bo na sporedu še moška tekma s skupinskim startom, tudi z Jakovom Fakom.

Članki iz rubrike