902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 05.01.2020 20:13:45

Klemen Bergant: Hadalin in Kranjec sta potrdila, da sta del širše slalomske elite

Klemen Bergant
www.alesfevzer.com
Slovenskega točkovnega posta na moških slalomih za svetovni pokal na Sljemenu je z letom 2020 konec. Zmagovalec tretjega slaloma za svetovni pokal sezone je Francoz Clement Noel. Štefan Hadalin je zasedel šestnajsto, Žan Kranjec pa devetnajsto mesto. Trener Slovencev Klemen Bergant je bil zadovoljen.

Žan Kranjec je bil po prvi vožnji na desetem, Štefan Hadalin na petnajstem mestu. V drugo je bil uspešnejši Vrhničan (19. čas druge vožnje), ki je na koncu sicer izgubil eno mesto, a s šestnajstim mestom dosegel izid sezone. Po triindvajsetem in dvaindvajsetem mestu na prvih dveh slalomih mu je vendarle uspel želeni preboj.

"Končno. Obe vožnji sta bili solidni, ne pa še povsem popolno sestavljeni v celoto. Vsekakor pa zdaj precej bolj pozitivno in optimistično zrem proti naslednjim preizkušnjam," je bil po tekmi zadovoljen Hadalin, ki pa se zaveda, da zmore še bolje.

S končnim devetnajstim mestom (23. čas druge vožnje), kar je njegova tretja najvišja uvrstitev na slalomskih tekmah za svetovni pokal, pa je bil zadovoljen tudi Žan Kranjec. "Moje smučanje je bilo danes solidno, predvsem na prvi progi. Seveda, nekaj malenkosti bi lahko izboljšal, ampak tu v Zagrebu je proga takšna, da je potrebno smučati na polno, za višja mesta seveda skoraj brez napak," pa je svojo vožnjo ocenil Kranjec, ki je tako po Leviju (21. mesto) še drugič letos osvojil slalomske točke.



"Zadovoljen sem s pristopom obeh naših tekmovalcev. Razlike med najboljšimi so zelo majhne. Danes sta oba potrdila, da sta del širše slalomske elite, kar je lep obet pred januarskim nadaljevanjem sezone," pa je bil s predstavo varovancev zadovoljen trener Klemen Bergant. "Predvsem v prvi vožnji sta oba odpeljala odlično, v drugo sta bila malenkost slabša, kar pa ima ob tako zgoščeni konkurenci hitro posledico v izgubi nekaj mest," je iz Zagreba še sporočil slovenski trener.

Mesec januar bo za slalomiste zelo naporen. Naslednji moški slalom za svetovni pokal bo namreč na sporedu že v sredo v Madonni di Campiglio pod žarometi, nato pa se jih bo do konca meseca na švicarsko-avstrijski turneji zvrstilo še pet (Adelboden, 12. 1., Flachau, 14. 1., Wengen, 19. 1., Kitzbühel, 26. 1. in Schladming, 28. 1.).

Po januarju bodo na sporedu še štirje slalomi, februarja Chamonix in japonska Naeba, marca pa še Kranjska Gora in finalni v Cortini d'Ampezzo.

Članki iz rubrike