podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 05.01.2020 18:41:41

Slovenca na HRVAŠKEM prekinila TOČKOVNI POST, ki se je vlekel vse od LETA 2013!

Reuters
Končan je slalom za svetovni pokal.

Sljeme nad Zagrebom je po ženskem gostil še prvi moški slalom za svetovni pokal v letu 2020. Slalom je končno prinesel zadoščenje slovenskemu moškemu taboru. Oba slovenska finalista Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta osvojila svoje prve točke na tekmah na Sljemenu ter prekinila točkovni post slovenske vrste, ki se je vlekel vse od leta 2013.

Slovenca sicer nista krojila razpleta prve moške tekme za svetovni pokal v letu 2020. Hadalin je v primerjavi s prvo vožnjo izgubil eno mesto in je tekmo končal na 16. mestu (+1,28). Kranjec pa je v primerjavi s prvo vožnjo izgubil devet mest in je slalom na Sljemenu končal na 19. mestu (+1,36).

Slovenc aob prihodu v cilj nista bila hitrejša od presenetljivega, takrat vodilnega 22-letnega Belgijca Armanda Marchanta, ki je dolgo časa vodil in na koncu z najboljšo finalno vožnjo poskrbel za najboljši dosežek kariere z uvrstitvijo na peto mesto. V primerjavi s prvo vožnjo je pridobil kar 15. mest. V finale se je prebil s številko 40.



Zmagal je Francoz Clement Noel, ki je prvič zmagal nad Zagrebom. Vodilni po prvi vožnji Švicar Ramon Zenhäusern je v finalu zdrsnil na drugo mesto, za zmagovalcem pa je zaostal zgolj sedem stotink sekunde. Na tretje mesto je skočil Italijan Alex Vinatzer (+0,29), ki je bil na prvi progi osmi.

Slovenski slalomisti v zadnjih letih na Sljemenu niso blesteli. Na tekmah v letih 2019, 2018, 2018 in 2015 niso osvajali točk. Pred današnjo tekmo je bil v točkah Mitja Valenčič januarja 2013 s 24. mestom.

Valenčič je tudi po današnji tekmi lastnik najboljšega slovenskega moškega dosežka na Sljemenu, natanko pred desetletjem, 6. januarja 2010, je bil četrti.

Članki iz rubrike