Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
01.01.2020 15:00:10
Deli članek:

Po prvi seriji PRESENETLJIVO IME na vrhu, slovenski orli pa daleč od vrha

Jurij Kodrun

V Garmischu-Partenkirchnu so organizatorji izpeljali prvo serijo druge tekme turneje štirih skakalnic.

Po 25 dvobojih v parih po prvi seriji presenetljivonajbolje kaže Norvežanu Mariusu Lindviku, ki je pristal pri rekordu skakalnice, 143,5 metrih s seštevkom 147,7 točk. Drugi je z zaostankom 7,5 točk Norvežan Dawid Kubacki, tretje mesto pa po prvi seriji drži domačin Karl Geiger, ki ima za vodilnim 9 točk zaostanka, četri pa je Rjoju Kobajaši, ki za vodilnim Norvežanom zaostaja še točko več od Geigerja. 

Od slovenskih orlov so svoje dvoboje dobili štirje tekmovalci, po prvi seriji je izpadel zgolj Rok Justin, ki je bil s 123 metrov dolgim skokom za nekaj metrov prekratek proti neprepričljivemu Kamilu Stochu.

Prvi se je po olimpijski skakalnici spustil Anže Lanišek, ki je bil zelo razočaran po svojem skoku, dolgem 128 metrov, a je vseeno za vsega 0,1 točke prehitel Jevgenija Klimova in po prvi seriji zaseda 27. mesto.

Naslednji je svojo nalogo dobro opravil Timi Zajc, ki je premagal Naokija Nakamuro. S skokom, dolgim 132 metrov je na koncu pristal na 18. mestu.

Tudi Domen Prevc je bil v paru prepričljivo boljši od Mackenzieja Boyd-Clowesa, pri čemer s 129 metrov dolgim skokom ni navdušil s 17. mestom, a je bil vseeno najboljši Slovenec po prvi seriji.

Največ smo pričakovali od Petra Prevca, ki je skakal v 22. paru. Premagal je Federica Cecona, doskočil pri 129 metrih in po prvi seriji zaseda vsega 19. mesto.