Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
01.01.2020 13:11:43
Deli članek:

Poskusna serija na novega leta dan RAZKRIVA MALCE DRUGAČNO podobo slovenskih orlov

www.alesfevzer.com

V Garmisch-Partenkirchnu so v sijajnih razmerah opravili poskusno serijo pred drugo tekmo turneje štirih skakalnic.

Ta se bo klasično odvila na novega leta dan na olimpijski skakalnici, ki je doslej prinesla že tri zmage slovenskim skakalcem. Pod dve se je podpisal Primož Peterka (1997 in 2003) pod zadnjo pa Peter Prevc (2016) v svoji šampionski sezoni.

Ravno Peter Prevc je bil tisti, ki je na silvestrovo v kvalifikacijah dal slutiti, da je v Garmischu letos mogoče nekaj več. Imel je tretji izid kvalifikacij skupaj z Rjojujem Kobajašijem.

V poskusni seriji je Peter nastopil v 22. paru in bil kakopak boljši od Federica Cecona. Prevc je imel s 128 metrov dolgim skokom 17. izid poskusne serije.

Najprej se je na skakalnico od slovenskih orlov podal Anže Lanišek, ki je pristal pri 129 metrih (24.), s čimer je bil povsem izenačen v paru z Jevgenijem Klimovim.

V paru bi glede na poskusno serijo napredoval tudi Timi Zajc, ki je bil s 135 metri med daljšimi v tej seriji. Na tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, bo skakal v paru proti Naokiju Nakamuri. Zajc je poskusni skok sklenil na 14. mestu kot najboljši Slovenec.

Naslednji se je predstavil Domen Prevc, ki je bil za malenkost boljši od svojega tekmeca Mackenzieja Boyd-Clowesa, le da je bil v poskusnem skoku še zelo rezerviran s 125 metri na 31. mestu.

Rok Justin je bil kot peti Slovenec v poskusnem skoku, kjer je skočil 124 metrov in zasedel 41. mesto.

Na tekmi bo Justin skušal presenetiti dvakratnega zmagovalca turneje Kamila Stocha, ki je v poskusnem skoku skočil kar 138,5 metrov, s čimer je bil najdaljši med tekmovalci, a z drugim izidom za Avstrijcem Philippom Aschenwaldom (137 metrov) ter pred moštvenim kolegom Dawidom Kubackim (138 metrov).