sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
3 31.12.2019 17:59:21

BRUTALNA DIAGNOZA za Uršo Bogataj, ki je padla v Planici! GROZNE NOVICE za novo leto

Jurij Kodrun
Ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Urša Bogataj, ki se je konec tedna v Planici poškodovala na tekmi slovenskega pokala, je zadnji dan leta 2019 prejela nič kaj spodbudne novice.

Po opravljenem pregledu z magnetno resonanco je jasno, da gre za hujšo poškodbo 24-letne slovenske skakalke, med drugim bo potrebna operacija. Bogatajevi je na srednji napravi na tekmi slovenskega pokala, na kateri so nastopile vse najboljše Slovenke, uspela najboljša daljava dneva, a je pri doskoku grdo padla in se poškodovala.

Pregled z magnetom je pokazal, da ima dolgoletna slovenska reprezentantka strgano prednjo križno vez desnega kolena, ima pa tudi več udarcev v kost, zato bo potreben tudi operativni poseg, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.



Več o rehabilitaciji bo znano po operaciji, za zdaj datum posega še ni znan, so še sporočili s krovne slovenske smučarske zveze.

Do poškodbe Bogatajeve je prišlo skoraj natanko leto dni po nesrečnem padcu Eme Klinec na veliki skakalnici v Planici, po katerem je morala predčasno končati sezono. To zimo je pokazala, da je uspešno sanirala poškodbo in se na tekmi svetovnega pokala v Klingenthalu, zadnji za ženske v letu 2019, zavihtela tik pod vrh na drugo mesto.

Članki iz rubrike