Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
23.12.2019 17:03:01
Deli članek:

Po včerajšnjem incidentu se je oglasil HRVAT, avstrijska legenda pa RAZKRILA, kdo je vse skupaj ZAKUHAL (video)

Reuters

Včerajšnji incident v Alta Badii, ki bi lahko povzročil pravo tragedijo, še vedno odmeva. Hrvaški smučar Filip Zubčić je s skrajnimi napori preprečil trk z delavcem ob progi.

Sprva je bil Hrvat v ospredju zaradi kletvic, ki jih je namenil neprevidnemu 'sprehajalcu', a ko človek pomisli, kakšne bi bile lahko posledice trka, Zubčiću ne more ničesar zameriti. "Moj vstop v cilj je bil res stresen. Nisem pričakoval, da se bo nekdo postavil na mojo linijo. No, vse se je dobro končalo. Morda me je vse skupaj stalo boljše uvrstitve, ampak zdaj res ne bom gledal na to. Moram biti zadovoljen s top 10," je po dirki razlagal še vedno vidno pretreseni Zubčić. 


Kaj pa kletvice, ki se jih je dalo slišati? "Ponorel sem! Saj bi skoraj ubil njega in sebe. Kako naj ne bi ponorel?!" Hrvat ni izvedel, kdo je bil nepremišljeni delavec: "Nimam pojma. Verjetno nekdo, ki dela na progi. Potem se niti nisem želel ukvarjati s tem. Najprej sem ponorel, potem pa sem se hitro umiril."

Zgražali so se tudi drugi novinarji in strokovni komentatorji. Legendarni avstrijski smučar Benjamin Raich, ki sodeluje z ORF-om, je v prenosu povedal: "Mislim, da je bil to merilec časa. Po Zubčićevem nastopu je bila prekinitev za reklame. Verjetno si je človek že predčasno vzel odmor. No, takšne stvari se ne bi smele dogajati."

Hrvaški tabor ni vložil pritožbe. "Kaj pa bi lahko pridobili? Lahko bi šel še enkrat na start, ampak to ne bi imelo smisla. Potreboval bi več kot 30 minut, povsem bi se ohladil in to ne bi bilo v redu. Mislim, da ne bi uspel voziti bolje, saj je proga že razpadala. Tako je, kot je ..." je še dejal Zubčić.