evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
5 22.12.2019 16:47:43

JAAAAAA!!! NAZAJ JE!!! Peter Prevc ZNOVA NA STOPNIČKAH! Slovenski OREL v Engelbergu poletel do ...

Profimedia
Končana je tekma v švicarskem Engelbergu.

Smučarski skakalci so se danes pomerili za točke svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu. Tekma je bila izjemno izenačena, razlike so bile majhne, med Slovenci pa je odličen nastop uspel predvsem nekdanjemu zmagovalcu skupnega seštevka Petru Prevcu. 

Slovenski orel je fantastično opravil s prvo serijo, po kateri bi celo vodil, če bi mu le uspel pristanek v telemark. Ker mu ni, je bil po prvih skokih vseh skakalcev na izjemnem drugem mestu, z zgolj 0,8 točke zaostanka za vodilnim po prvi seriji Robertom Johanssonom. V finale so se uvrstili še Rok Justin (15. mesto), Anže Lanišek (16. mesto), Domen Prevc (20. mesto) in Tilen Bartol (27. mesto).  

Slovenski navijači so seveda z nestrpnostjo pričakovali finalno serijo. Prevc se je za zmago boril ne samo z Norvežanom Johanssonom, temveč tudi z Nemcem Karlom Geigerjem, Avstrijcem Stefanom Kraftom in Poljakom Kamilom Stochom, iz ozadja je napadal tudi Rjoju Kobajaši. Razplet je bil zelo dramatičen. Kobajaši je svoje delo opravil fantastično, Stoch ga je v malce slabših razmerah polomil in precej nazadoval, Kraft je v izteku celo padel. Tudi Geiger je svoje delo opravil vse prej kot prepričljivo in potem je prišel na vrsto Peter Prevc ... 

Vetrovne razmere niso bile najboljše. Prevc je skočil 127,5 metra in to je bilo dovolj za drugo mesto! Takoj za Kobajašijem. Kot zadnji je nastopil Johansson, slabo skočil in Peter Prevc se je lahko veselil svojih prvih stopničk letos! No, če le ne bo spet zapleta s kombinezonom ... 

Preostali Slovenci so bili na 14. mestu Anže Lanišek, na 16. mestu Rok Justin, na 19. mestu Domen Prevc in na 30. mestu Tilen Bartol. 

Članki iz rubrike