okraševanje torte Svet24.si

Med Kočevci vre zaradi brezbrižnega odnosa vlade...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

zala tomasic jk Reporter.si

Zala Tomašič s pištolo in solzivcem v Bruselj: ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

STA
STA
0 21.12.2019 09:46:32

Urška Pribošič deveta, Naj Mekinc 21. v Atlanti

V Atlanti v Združenih državah Amerike se je končala zadnja letošnja tekma deskarjev na snegu za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Urška Pribošič je z uspešno izvedbo skoka backside 720 še drugič letos osvojila deveto mesto, deveta je bila že novembra v Modeni v Italiji. Naj Mekinc pa je z backside 1260 pristal na 21. mestu.

Devetindvajsetletni deskarki z Bleda se je finale šesterice, kamor so se uvrstile tri Japonke, dve Američanki in Kanadčanka, izmuznilo zgolj za tri točke. V finalu je bila najboljša Japonka Reira Iwabuchi, ki se je tako veselila druge letošnje zmage in hkrati zmage v skupnem seštevku te discipline. Japonski uspeh je z drugim mestom dopolnila Komoko Murase, tretja pa je bila Kanadčanka Brooke Voigt, v skupnem seštevku discipline druga.

Urška Pribošič je z dvema devetima mestoma, enim 12. (Cardrona, Nova Zelandija) in 18. (Peking, Kitajska) v skupnem seštevku discipline zasedla 12. mesto.


Spektakularno tekmo so izpeljali na stadionu moštva Atlanta Braves, ki nastopa v ameriški ligi v baseballu MLB. V moški konkurenci je slavil Chris Cornig, aktualni svetovni prvak v disciplini snežni park (Slopestyle), ki je zanesljivo zmagal tudi v skupnem seštevku discipline. Drugi je bil Kanadčan Nicolas Laframboise, zmagovalec Modene, tretji pa Japonec Ryoma Kimata. Lafframboise in Kimata sta se za Cornigom zvrstila tudi v skupnem seševku discipline.

Edini slovenski moški predstavnik na tekmi, Naj Mekinc, je z 21. mestom dosegel najboljši rezultat v tej sezoni ter izenačil najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Osemnajstletni Ljubljančan je v big air delu sezone osvojil še 30., 26. in 29. mesto, kar je v skupnem seštevku discipline zadostovalo za 37. mesto med 74 uvrščenimi deskarji.

Deskarje v prostem slogu januarja v Švici čaka nadaljevanje sezone v disciplinah snežni park in snežni žleb.

Članki iz rubrike