blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

zu
zu
0 17.12.2019 14:10:47

Najboljša SLOVENSKA smučarska skakalka z ODMEVNIM RAZKRITJEM: Razmišljala sem o koncu!

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je razkrila, da se je spogledovala s koncem kariere.

Ema Klinec je z drugim mestom postala junakinja preteklega konca tedna, od njene grozljive poškodbe kolena pa danes mineva leto dni. Mlada skakalka, ki jo danes čaka državno prvenstvo, je že poleti pri vračanju po strgani križni vezi skakala na veliki skakalnici v Planici, s čimer je strah pred napravo zagotovo izpuhtel v prvem trenutku, ko se je spustila z rampe proti dnu skakalnice. Planica pač ni bila težava, slednjo pa je predstavljalo vprašanje o nadaljevanju kariere, s čimer se je spopadala ob drugi hujši poškodbi v karieri.


»V prvi vrsti je bila to moja druga hujša poškodba. Takrat sem bila v dilemi, ali sploh nadaljevati kariero, ker sem vedela, kaj vse to potegne za seboj,« je presenetila Klinčeva in nadaljevala: »Ker sem se odločila, da bom nadaljevala, sem to zgrabila stoodstotno. Ljudi, ki mi stojijo ob strani, so mi povedali, kaj moram storiti. Brez njih mi ne bi uspelo. Oni so bili tisti, ki so me dvignili, ko sem dvomila o sebi. To je pretehtalo pri tem, da sem zdaj tukaj.« Klinčeva je prvo hudo poškodbo utrpela že v sezoni 2013/14, ki jo je stala nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju. Leto in pol je trajalo, preden se je vrnila na tekmovanja, lanskega 22. decembra pa je sledila nova poškodba križnih vezi, ki jo je stala preostanka lanske sezone in jo pognala v razmišljanje o koncu športne poti.

»To lahko povem. Razmišljala sem o koncu kariere. Takšna poškodba ob ciljih, ki jih imam jaz, pač ni preprosta. Nazaj sem želela priti na ravni, na kateri sem že bila, oziroma višje. Za kaj takega je potrebno kar nekaj energije. Večkrat se potem vprašaš, ali mi je tega sploh treba. Lahko bi šla tudi v šolo in tam marsikaj naredila, saj sem pridna in se rada učim. A brez skokov bi mi bilo težko. Del mene bi manjkal. Je pa tako, da ko se pojavi dvom, je bolje, da ostaneš doma. Ker če ga ne premagaš in pri skokih nisi stoodstoten, se nima smisla vračati,« je pristavila trenutno najboljša slovenska tekmovalka v svetovnem pokalu, kjer zaseda tretje mesto.

Članki iz rubrike