boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 14.12.2019 12:27:26

NAJBOLJŠI BIATLONEC ZADNJIH LET bo zaradi rojstva otroka ostal doma: Moram, no, ...

Profimedia
Najboljši biatlonec minule sezone in trenutno vodilni tekmovalec v svetovnem pokalu Norvežan Johannes Thingnes Boe je napovedal, da v kratkem načrtuje krajši tekmovalni premor.

Postal bo namreč oče. "Moram, no, rad bi bil doma, ko se bo bližalo rojstvo," je za časnik Heilbronner Stimme razložil Boe, ki je v petek dosegel svojo 39. zmago.

Vsekakor si Boe februarja želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v italijanski Anterselvi, zato bo konec januarja bržkone nastopil tudi na zadnji tekmi pred SP na Pokljuki.

"Do prvenstva bom zanesljivo nazaj. Zame je zaradi vseh okoliščin to glavni cilj v sezoni 2019/20," je še dejal mlajši od bratov Boe, petkratni svetovni prvak.

V teh dneh, ko je z mislimi že pri novi družini, mu veliko pomeni, da mu v svetovnem pokalu ob strani stoji starejši brat Tarjei. "Kot športniki noro veliko potujemo in smo zelo malo z bližnjimi. Prav zato je še toliko lepše, da sva skupaj in lahko drug drugemu pomagava. Lepo je deliti vse lepe in malo manj lepe trenutke z nekom, na kogar se lahko popolnoma zaneseš."

Starejši, že 31-letni Tarjei Boe je prav tako olimpijski prvak in ima v vitrinah devet zlatih odličij s svetovnih prvenstev.

Članki iz rubrike