Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.12.2019 19:13:38

Tega NIKAR NE ZAMUDITE! Kranjec v boju za prve stopničke na ameriških tleh

Žan Kranjec
Reuters
V Beaver Creeku so s precejšnjimi težavami spravili pod streho 1. vožnjo drugega veleslaloma sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev.

Najhitrejši je bil domačin Tommy Ford (1:16,40). Na drugem in tretjem mestu sta Norvežana Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,20) in Henrik Kristoffersen (+0,23). Žan Kranjec je zasedel peto mesto (0,71).

Prvi del tekme je potekal v zahtevnih razmerah ob sneženju. Ko je sneženje prenehalo, pa so prvo vožnjo večkrat prekinili zaradi slabe vidljivosti.

Slovenski as je odprl veleslalom s startno številko 1. Njegov čas ob prihodu v cilj 1:17,11 je bil nespremenjen vse do nastopa Američana Forda s startno številko 5. Nato pa sta Slovenca prehitela tudi norveška predstavnika Kristoffersen in Nestvold-Haugen.

Natanko za eno desetinko je Kranjca potisnil na peto mesto ameriški veleslalomski veteran Ted Ligety.

Zmagovalec oktobrske veleslalomske premiere na ledeniku Rettenbach Francoz Alexis Pinturault je v zgornjem delu naredil veliko napako ter z zaostankom skoraj dveh sekund pristal na 16. mestu.

Kranjec je najvišje na veleslalomih onstran Atlantika posegel pred dvema letoma s 14. mestom. Lani je bil zgolj 26.

Veliko bolje mu gre tostran Atlantika. Pred enim letom se je v Saalbach-Hinterglemmu veselil svoje prve zmage. Minulo sezono je končal s tretjim mestom v Soldeu, s tretjim mestom pa je odprl tudi novo sezono v Söldnu. Prvič je na stopničke stopil pred dvema letoma v Alta Badii s tretjim mestom.

Na startu je bil še en Slovenec Štefan Hadalin, ki si ni privozil druge vožnje. Startal je pri repu nastopajočih, z zaostankom pet sekund pa je vpisal 44. čas od 46 uvrščenih. Na startu je bilo 60 nastopajočih.

Druga vožnja se bo začela ob 20.45.

Članki iz rubrike