oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 07.12.2019 12:58:37

Zmagi Zoggovi in Prommeggerju, Kotnikova 14.

Jurij Kodrun
Švicarka Julie Zogg in Avstrijec Andreas Prommegger sta zmagovalca prvih tekem nove sezone v deskarskem svetovnem pokalu v alpskih disciplinah. V ruskem Banoju je na paralelnem slalomu v ženski konkurenci Gloria Kotnik poskrbela za edino slovensko uvrstitev v izločilne boje, na koncu je bila po izpadu v osmini finala 14.

Ruski prireditelji so se v petek zaradi močnega vetra v zgornjem delu tekmovališča odločili za spremembo v programu. Za danes načrtovani paralelni veleslalom so prestavili na nedeljo, danes pa izvedli v paralelni slalom.

Kotnikova je kvalifikacije končala na 14. mestu. V osmini finala je nato za tekmico dobila tretjo iz kvalifikacij, Švicarka Ladina Jenny pa je bila boljša za 16 stotink. Ob odsotnosti Čehinje Ester Ledecke, prve dame deskanja, ki je v petek v svoji drugi športni panogi, alpskem smučanju, poskrbela za presenečenje in zmagala na smuku v Lake Louisu, je kvalifikacije dobila izkušena avstrijska veteranka Claudia Riegler.

V ženskem malem finalu je Jennyjeva premagala Avstrijko Danielo Ulbing za 16 stotink, v velikem finalu pa sta se pomerili Švicarka Julie Zogg in Nemka Selina Jörg. Slavila je Zoggova, ki je finale dobila prepričljivo s 75 stotinkami naskoka.


"Z današnjim izkupičkom sem le delno zadovoljna. Vesela sem preboja v izločilne boje, kar je osnovni cilj. Ampak brez grenkega priokusa pač ne gre. V osmini finala sem se namreč zaletela v startna vrata in si tako otežila delo na progi. Ni veliko manjkalo do preboja v četrtfinale, pa vendarle ... A nastopati pred tako številnim in glasnim občinstvom je res super, tako da se že veselim nove ruske tekme in nove priložnosti," je prvi nastop v Banoju ocenila Kotnikova.

Pri moških se nobenemu od trojice Slovencev ni uspelo uvrstiti med najboljših 16. Tim Mastnak je kvalifikacije končal na 19. mestu in bil prepočasen za sedem stotink. Rok Marguč je bil dve mesti za njim, Žan Košir je odstopil. Tako kot pri ženskah je bil tudi v moški konkurenci v kvalifikacijah najboljši deskar starejše generacije, 39-letni Južnotirolec Roland Fischnaller.

V malem finalu je Italijan Maurizio Bormolini za 15 stotink premagal Avstrijca Alexandra Payerja, v finalu pa je v še enem avstrijsko-italijanskem obračunu po slabšem startu na koncu zmagal Avstrijec Prommegger, ki je Italijana Aarona Marcha ugnal le za tri stotnike.

V nedeljo bosta na istem prizorišču še tekmi v paralelnem veleslalomu.

Članki iz rubrike