zrče, zabava, novalja Svet24.si

Okuženi v Zrčah: Hrvati očitajo Avstrijcem ...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

maxresdefault (1) Odkrito.si

Vojna svetov

skupina taktiki (2) Njena.si

Gregor Čeglaj ujet s to lepotičko

su
su
3 03.12.2019 15:49:30

Uh, kakšna IZJAVA! Trener ŠTUHČEVE napovedal, da bo SLOVENKA v petek ...

Profimedia
Danes ob 20.30 se s prvim treningom (Ilka ima številko 15) v Lake Louisu začenja sezona tudi za najhitrejše smučarke na svetu. V petek in soboto bosta na sporedu dva smuka, v nedeljo pa še superveleslalom.

Tako kot dvakratna svetovna prvakinja izpod Pohorja bo vrnitev v svetovni pokal doživel tudi njen novi trener, Švicar Stefan Abplanalp. Slednji je sicer že končal trenersko kariero v svetovnem pokalu, toda le do trenutka, ko je na njegova vrata potrkala Štuhčeva.  
Abplanalp seveda pozna svetovni pokal do obisti, saj je bil del tega več kot 20 let, danes 45-letni Stefan pa je med drugim treniral tudi švicarsko in norveško reprezentanco, pa tudi Julio Mancuso in Lindsey Vonn.
Ilkino povabilo, da bi jo treniral, je prišlo spomladi in Stefan ni dolgo okleval. Abplanalp se je odločil, da prevzame delo, ker v Ilki vidi potencial za velike dosežke: "Ima vrline, kot so marljivost, vestnost in ambicioznost. Je pa tudi vztrajna, zlasti če pogledamo zgodovino njenih poškodb," je za švicarsko televizijo SRF povedal Ilkin trener.  
Stuhčeva se bo v petek vrnila na tekmovalno pot, pred tem pa jo čakajo še trije treningi. In kako se bo po mnenju Abplanalpa Ilka odrezala na tekmah v Lake Louisu? "Če bo začutila, da lahko 'stopi na gas', potem bo seveda hotela biti spredaj, povsem spredaj," je napovedal Stefan.

Članki iz rubrike