venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

ZGO2019384558587231003 Necenzurirano

Otroci revolucije iz Tacna #kolumna

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

Doris Pinčić Rogoznica Njena.si

Šok: Zvezdnica Larine izbire prevarana in ...

STA
STA
0 01.12.2019 18:09:46

KAJ TAKEGA! Poglejte, kaj sta naredila Norvežana, Fak pa ...

alesfevzer.com
Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je dobil uvodni sprint nove sezone svetovnega pokala v švedskem Östersundu. Drugo mesto je osvojil njegov starejši brat Tarjei Boe (+19,0). Najboljši od štirih Slovencev na desetkilometrskem sprintu je bil Jakov Fak, ki je v stoječem položaju zgrešil dva strela in osvojil končno 23. mesto (+1:28,2).

Na tretjo stopničko se je povzpel Rus Matvej Jelisejev (+19,9). Oba Norvežana sta morala enkrat v kazenski krog, Rus pa je streljal brezhibno, a mu je v smučini zmanjkalo moči za zmago.

Do točk je med Slovenci prišel še Klemen Bauer, ki je leže zgrešil enkrat, stoje pa dvakrat in zasedel 34. mesto z zaostankom 1:47,1 minute. Triintridesetletni Bauer in leto mlajši Fak sta prepričala predvsem s tekaško formo, saj je Bauerja med tekmovalci, ki so zgrešili tri- in večkrat, prehitel le Nemec Erik Lesser, Fak pa je v boju večje skupine tekmovalcev v zadnjem krogu sicer nekaj mest izgubil. Bolje mu je kazalo po prvem streljanju, ko je bil od petega mesta oddaljen vsega 10 sekund.


Nasprotno velja za preostala Slovenca. Rok Tršan, s 27 leti že izkušen tekmovalec, je zgrešil le enkrat v stoječem položaju, a v zadnjem krogu tekaško močno popustil in s 47. mesta po drugem streljanju nazadoval na 66. mesto (+2:26,9). Miha Dovžan je leže zgrešil dvakrat, v stoječem položaju pokril vse tarče, a višje od 90. mesta ni zmogel (+3:13,9).

Na vrhu pa kot kaže tudi v snovi sezoni nič novega. Johannes Thinges Boe je nadaljeval tam, kjer je zadnjo sezono sklenil in si priboril že 38. zmago v karieri. Zanimiva je bila predvsem njegova primerjava s sedemkratnim zmagovalcem svetovnega pokala Francozom Martinom Fourcadom, ki je pred sezono dosegel zmago v Sjusjoenu. Vsaj v smučini je bil Francoz enakovreden, boj za zmago pa je zapravil na zadnjem streljanju, ko je bil nenatančen dvakrat in se moral zadovoljiti s petim mestom. V teku je tekmovalca ločila le sekunda in pol.

Moški bodo tekmovanja nadaljevali v sredo s posamično 20-kilometrsko tekmo.

Članki iz rubrike