Shamima Begum Svet24.si

Pri 15 letih je odšla k Islamski državi, zdaj ...

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

1b9472c52e5d11fb48a35c0ba716483e Svet24.si

Pri enem zobozdravniku se storitev plača, pri ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

Miki Vlahkovič Odkrito.si

MIKI VLAHKOVIČ - Medtem ko je bila žena Petra ...

sanjski-moški Njena.si

Sanjski moški: Po zmenku zagorelo, Kajina odeja v...

STA
STA
0 01.12.2019 18:09:46

KAJ TAKEGA! Poglejte, kaj sta naredila Norvežana, Fak pa ...

alesfevzer.com
Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je dobil uvodni sprint nove sezone svetovnega pokala v švedskem Östersundu. Drugo mesto je osvojil njegov starejši brat Tarjei Boe (+19,0). Najboljši od štirih Slovencev na desetkilometrskem sprintu je bil Jakov Fak, ki je v stoječem položaju zgrešil dva strela in osvojil končno 23. mesto (+1:28,2).

Na tretjo stopničko se je povzpel Rus Matvej Jelisejev (+19,9). Oba Norvežana sta morala enkrat v kazenski krog, Rus pa je streljal brezhibno, a mu je v smučini zmanjkalo moči za zmago.

Do točk je med Slovenci prišel še Klemen Bauer, ki je leže zgrešil enkrat, stoje pa dvakrat in zasedel 34. mesto z zaostankom 1:47,1 minute. Triintridesetletni Bauer in leto mlajši Fak sta prepričala predvsem s tekaško formo, saj je Bauerja med tekmovalci, ki so zgrešili tri- in večkrat, prehitel le Nemec Erik Lesser, Fak pa je v boju večje skupine tekmovalcev v zadnjem krogu sicer nekaj mest izgubil. Bolje mu je kazalo po prvem streljanju, ko je bil od petega mesta oddaljen vsega 10 sekund.


Nasprotno velja za preostala Slovenca. Rok Tršan, s 27 leti že izkušen tekmovalec, je zgrešil le enkrat v stoječem položaju, a v zadnjem krogu tekaško močno popustil in s 47. mesta po drugem streljanju nazadoval na 66. mesto (+2:26,9). Miha Dovžan je leže zgrešil dvakrat, v stoječem položaju pokril vse tarče, a višje od 90. mesta ni zmogel (+3:13,9).

Na vrhu pa kot kaže tudi v snovi sezoni nič novega. Johannes Thinges Boe je nadaljeval tam, kjer je zadnjo sezono sklenil in si priboril že 38. zmago v karieri. Zanimiva je bila predvsem njegova primerjava s sedemkratnim zmagovalcem svetovnega pokala Francozom Martinom Fourcadom, ki je pred sezono dosegel zmago v Sjusjoenu. Vsaj v smučini je bil Francoz enakovreden, boj za zmago pa je zapravil na zadnjem streljanju, ko je bil nenatančen dvakrat in se moral zadovoljiti s petim mestom. V teku je tekmovalca ločila le sekunda in pol.

Moški bodo tekmovanja nadaljevali v sredo s posamično 20-kilometrsko tekmo.

Članki iz rubrike