Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 29.11.2019 19:41:25

Zajc dobil kvalifikacije v Ruki, pet Slovencev na tekmo

Profimedia
Potem ko so smučarski skakalci v poljski Wisli odprli 41. sezono svetovnega pokala, Anže Lanišek je prvo posamično tekmo končal na drugem mestu, so se preselili na sever. V finskem smučarskem središču Ruka so se danes pomerili v kvalifikacijah za sobotno tekmo, najboljši med vsemi pa je bil Slovenec Timi Zajc, ki je skočil 139 metrov.

Selektor Gorazd Bertoncelj je na Finsko odpeljal isto sedmerico skakalcev, ki je uspešno nastopila že na uvodu v sezono. Danes se je najbolj izkazal Zajc, ki je dobil kvalifikacije za sobotno tekmo in ob tem tudi ček za 3000 švicarskih frankov.

"Poskusni skok ni bil najboljši, imel sem zelo težke razmere, tudi tisti, ki so nastopili okrog moje startne številke, so imeli podobne težave. V drugem in kvalifikacijskem sem pa nekako podobno skočil, tudi razmere so se mi 'poklopile', tako da me je neslo zelo, zelo daleč," je po današnjem nastopu povedal Zajc in dodal, da mu za zdaj skakalnica kar ustreza: "Kako mi bo pa jutri všeč, bomo pa videli po tekmi. A doskočišče je res super, sploh v primerjavi z Wislo, takšne pogoje si lahko le želiš."


Na tekmo se je sicer uvrstilo pet Slovencev. Poleg Zajca je uspešno nastopil tudi Peter Prevc, ki je končal na desetem mestu, Domen Prevc je bil 13., Anže Semenič 17., Anže Lanišek pa 34.

Brez nastopa na sobotni tekmi, ki se bo v Kuusamu začela s prvo serijo ob 16.30, sta od Slovencev ostala Rok Justin, ki je z 51. mestom za las ostal brez preboja na tekmo, ter Tilen Bartol, ki je bil v kvalifikacijah 53.

"Današnje kvalifikacije so se za Timije izšle odlično, prikazal je odličen skok, tak je bil tudi njegov prejšnji skok za trening, tako da ... čista zmaga. Tudi Peter in Domen sta dobro opravila svojo nalogo, tudi Anže Semenič, preostali pa so še dolžniki. Škoda je Tilna, ki je na treningu dobro skakal, na tekmi pa je bil malo splet nesrečnih okoliščin," pa je dejal selektor Bertoncelj in dodal, da so kvalifikacije minile v dokaj enakovrednih pogojih za vse, kar ni ravno značilno za Kuusamo, kjer imajo velikokrat težave z vetrom.

Članki iz rubrike