Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 21.11.2019 13:17:24

V Leviju na startu slovenski sekstet

Reuters
Beli cirkus se je preselil v Levi na Finsko, kjer se bo po tritedenskem premoru svetovni pokal v alpskem smučanju nadaljeval s slalomom. Na startu bo tudi slovenska šesterica. Meta Hrovat, Ana Bucik, Neja Dvornik in Maruša Ferk bodo začele prvo vožnjo sobotne tekme, dan kasneje bo še moški slalom s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem na startu.

Hrovatova je bila lani z 12. mestom v Leviju najboljša slovenska predstavnica, deset mest za njo pa je kot druga slovenska finalistka končala Ferkova. Zmagala je Američanka Mikaela Shiffrin.

Dan kasneje bo letošnje prve točke svetovnega pokala v svoji paradni disciplini lovil Štefan Hadalin. Vrhničanu, lani je bil v Leviju 18., bi se letos v finalu utegnil pridružiti drugi slovenski predstavnik na tekmi, Žan Kranjec, ki je bil lani v Leviju 34.


S tretjim mestom slovenski junak uvodne veleslalomske preizkušnje sezone nad Söldnom, ki je prejšnji petek dopolnil 27 let, bo namreč zaradi dobrih lanskih slalomskih izidov, na klasikah v Madonni di Campiglio in Schladmingu je bil uvrščen tik za elitno deseterico, startal kot del slalomske trideseterice ter poskušal dokazati, da mu tudi hitro vijuganje ni tuje.

Uvodna ženska preizkušnja na ledeniku Rettenbach je pripadla 17-letni novozelandski senzaciji Alice Robinson, moško tekmo pa je dobil Francoz Alexis Pinturault. Na lanskem moškem slalomu v Leviju je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher, ki je po koncu sezone sklenil izjemno uspešno tekmovalno pot.

Od Slovenk se je uvodni veleslalom sezone 2019/20 najbolj posrečil povratnici po poškodbi Tini Robnik z 11. mestom. Bucikova je bila 23., Hrovatova, ki je imela največja pričakovanja, je söldensko preizkušnjo končala v drugi vožnji v snegu in z odstopom.

Članki iz rubrike