Esada Okić Svet24.si

FOTO: Nenadna smrt rosno mlade bosanske ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

sandra Njena.si

Sandra našla princa iz sanj, a kljub temu …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

zu
zu
0 27.10.2019 13:56:19

Zimska norišnica: SLOVENSKE STOPNIČKE že takoj na začetku, to je čudovita napoved nove sezone!

Žan Kranjec
Reuters
Končana je tudi uvodna tekma letošnje smučarske sezone za moške.

Žan Kranjec sezono odprl s tretjim mestom na veleslalomu v Söldnu


Sölden, 27. oktobra  Žan Kranjec je odlično odprl sezono svetovnega pokala alpskih smučarjev. Šestindvajsetletnik je na ledeniškem uvodu zasedel tretje mesto. Prvi slovenski veleslalomski adut je na prvi tekmi osvojil prve slovenske moške stopničke sezone. Zmagal je Francoz Alexis Pinturault, njegov rojak Mathieu Faivre je bil drugi.

Američan Ted Ligety je s štirimi zmagami (2011, 2012, 2013, 2015) in sedmimi uvrstitvami na stopničke rekorder Söldna. Rekord med ženskami po številu zmag na tem prizorišču še vedno drži Slovenka Tina Maze (2002, 2005, 2012).


V Söldnu sta moški tekmi v letih 2017 in 2018 odpadli. Zmagovalec te zahtevne preizkušnje Pinturault izpred treh let je tako ubranil zmago. Kranjec, ki je leta 2016 v Söldnu navdušil s četrtim mestom, pa je po treh letih naredil korak na stopničke.

Takrat sta se pred Slovenca uvrstila Hirscher in od letos prav tako upokojeni Nemec Felix Neureuther. Z njunim slovesom sta se izpraznili dve mesti, kar je priložnost tudi za najboljšega slovenskega veleslalomista, ki je 19. decembra lani osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Šestindvajsetletnik je minulo sezono sklenil s tretjim mestom v Andori.

Preteklo sezono pa je v istem slogu nadaljeval na prvi tekmi nove sezone s tretjim mestom in svojimi še četrtimi stopničkami v svetovnem pokalu.

Značke: kranjec, sölden

Članki iz rubrike