Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

STA
STA
0 26.10.2019 11:33:30

Meta HROVAT odlično štartala, še boljša pa je NAJSTNIŠKA SENZACIJA!

Reuters
Nad Söldnom se je z ženskim veleslalomom odprl 54. svetovni pokal v alpskem smučanju.

Na vrhu po prvi vožnji je pričakovano Mikaela Shiffrin, ki pa se ji je na le 14 stotink približala 17-letna Novozelandka Alice Robinson. V finalu bodo nastopile tri Slovenke. Najboljša je bila Meta Hrovat, ki si je z zaostankom 95 stotink priborila četrti čas.

Američanka, ki je startala s številko 4, je v cilju za kar 1,24 sekunde prehitela lansko zmagovalko uvodnega veleslaloma Francozinjo Tesso Worley. Italijanka Federica Brignone, ki je bila na lanskem uvodu druga, je nastopila za najboljšo veleslalomistko minule zime ter se na progi zadržala 86 stotink sekunde dlje za tretji čas.


Za prvo senzacijo nove sezone je skoraj poskrbela novozelandska najstnica. Mladinska svetovna prvakinja v disciplini je bila v zgornjem delu celo za 12 stotink sekunde hitrejša od vodilne. Nato je le malenkost izgubila in se uvrstila tik za Američanko. Robinsonova je nase opozorila že z drugim mestom na finalnem veleslalomu minule zime v Andori.

V prvi jakostni skupini je s številko 12 startala 21-letnica iz Kranjske Gore, ki se je odločno pognala v boj ter se za sedem mest povzpela po lestvici in si v cilju privozila zaostanek manj kot sekunde za najboljšo smučarko minulih treh zim. Hrovatova je imela po koncu sezone operacijo gležnja. Kot je dejala, bolečin več ne čuti. Lani je bila v Söldnu 18., kar je tudi njen najboljši izid na uvodnih veleslalomih.


V finalu bodo nastopile kar tri Slovenke. Ana Bucik (startna številka 36) si je z zaostankom 2,11 sekunde privozila 16. čas, čas si deli s Švicarko Michelle Gisin, ter bo v Söldnu prvič nastopila v drugi vožnji. Z zaostankom 2,19 sekunde je v cilj prišla Tina Robnik, povratnica po poškodbi, ki se je uvrstila na 20. mesto. Četrta Slovenka Neja Dvornik je bila na 36. mestu (+3,17) prepočasna za finale, ki ga je zgrešila za zgolj dve desetinki.

Članki iz rubrike