janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
1 14.10.2019 14:15:14

Tino Maze okupirala hči, o dogajanju v zimski karavani pa pravi: Skoraj nerazumljivo je, kako ...

alesfevzer.com
Najboljša slovenska alpska smučarka v zgodovini Tina Maze se po rojstvu hčere Anouk, s partnerjem Andreo Massijem sta se je razveselila februarja lani, posveča pretežno družini. Še vedno dela z večino partnerjev, ki so jo podpirali tudi med kariero, s tem pa so povezani tudi skoraj edini njeni zdajšnji nastopi v javnosti.

"Zdaj sem kot vse mame na svetu, ki vedo, koliko je dela s tem, in tudi sama ga imam. Moji dnevi so pretežno posvečeni družini," je povedala v pogovoru za STA.

Šestintridesetletna Črnjanka je bila na letošnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju ponovno v vlogi sodelavke televizijske mreže Eurosport. "Smo v navezi, a letos ni SP ali olimpijskih iger, zato s tem zdaj nimam obveznosti."

Še vedno spremlja šport in alpsko smučanje, v katerem je v moškem delu zdaj zavela praznina. Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je v začetku septembra objavil konec športne poti, ki jo je končal z osmimi zaporednimi naslovi skupnega zmagovalca svetovnega pokala.

"Konkurenca v moškem delu svetovnega pokala je bila vedno izjemna. Ostali se bodo morali zdaj v medsebojni konkurenci zelo potruditi za zmage. Ko je tekmoval Hirscher, je bilo drugim težko stopiti na najvišjo zmagovalno stopničko. Pa on ni zmagoval z lahkoto. Manjkalo bo to veliko ime športa, take 'mašine', kot je bil on, ni. Skoraj nerazumljivo je, kako lahko tako dolgo v nizu zmaguješ."


Svetovni šport je že v preteklosti izgubil velika imena. "Tudi Lindsey Vonn, pa Maria Höfl-Riesch sta se upokojili, tudi sama ne tekmujem več. Bila so imena, ki so ustvarila določeno raven, določeno težavnost, ki je bila potrebna za osvajanje najvišjih dosežkov. In prihajajo nova imena, kot bodo tudi med fanti. Mikaela Shiffrin, Ilka Štuhec ... Te punce so bile že prej in so se zdaj prebile naprej."

Že štiri leta Mazejeve ni v resnem tekmovalnem vrvežu. "Tekmovanj sploh ne pogrešam, mogoče še kak zavoj, a le zase, za svojo dušo. To bo na vrsti, ko bo zapadel sneg."

Vrtoglavo visoke pete so zamenjale smučarske čevlje. Te je "sezula" po karieri, ki jo je uradno končala 7. januarja 2017 s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu na Zlati lisici v Mariboru, a je zadnje prave tekmovalne tekme opravila v zgodnji spomladi leta 2015.

Vedno je bila oblegana s strani navijačev ter medijev in tudi zdaj jo še vedno v vrsti čakajo za fotografiranje, avtograme, ko se pojavi v javnosti. A ugodi, četudi se po karieri izogiba soju medijskih žarometov iz večinoma osebnih razlogov, in poredkoma tudi z javnostjo deli vtise prek družbenih omrežij.

"Ob vsem delu z družino ostane čas tudi za druge stvari, kot je sodelovanje z mojimi partnerji, ki sem jih imela še v času kariere.  Kot npr. Slovenska turistična organizacija, s katero sodelujemo že ..., prav pomisliti moram, koliko let je že ... A sem na to zelo ponosna. Biti ambasador svoje države je nekaj najlepšega," je povedala ob robu Barkovljanke, kjer je na največji jadralni regati na svetu s skupinskim startom podelila nagrade za sobotni del dogodka, Go to Barcolana from Slovenia.

Članki iz rubrike