Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

su
su
0 12.10.2019 18:11:09

Peter Prevc zaradi prekratke varnostne razdalje POVZROČIL PROMETNO NESREČO

www.alesfevzer.com
Potem ko je zadnjo sezono svetovnega pokala končal na zanj slabem 29. mestu, je nekoč najboljši skakalec sveta odločen, da se v novi sezoni spet približa nekdanjim mestom.

Če bi bila vožnja na DRAJV-simulatorju varne vožnje pogoj za pridobitev vozniškega izpita, dva od treh voznikov preizkusa ne bi opravila. Tako so pokazali rezultati spomladanskega dela Turneje mobilnosti v šestih krajih v šestih slovenskih statističnih regijah.

Test sta v ljubljanskem BTC opravljala tudi Domen in Peter Prevc. Medtem ko se je Domen na tem simulatorju preizkusil že prej in bi preizkus kljub prekoračitvi hitrosti zunaj naselja uspešno opravil, se je Peter s to novostjo seznanil prvič in pričakovano imel več težav.prevc simulator


"Izkušnja je bila vsekakor zanimiva, a bi moral še večkrat poskusiti, da bi simulator povsem osvojil. Malce sem se še lovil z volanom, drugače pa je vse zelo podobno kot v avtu. Preizkusa in s tem izpita ne bi opravil, saj sem tik pred koncem testa povzročil nesrečo. Oseba v avtomobilu pred mano je nenadoma in brez smernika zavila levo in zaradi prekratke varnostne razdalje sem se vanjo zaletel. Upam, da se mi v resničnem svetu takšna nesreča ne bo zgodila. Če bo le priložnost, pa bom izkušnjo s simulatorjem še kdaj ponovil," je opisal svoje občutke.

Značke: peter-prevc, nesreča

Članki iz rubrike