Angeli Dobra karma

Kako pisati angelom, da nas bodo (u)slišali?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

anezi Njena.si

Atraktivno Anezi zavrnili na izboru pesmi za ...

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

STA
STA
0 08.10.2019 18:37:21

Jakov FAK pred začetkom sezone poslal TOLE SPOROČILO: 'Ne bom NASTOPIL, če ...'

alesfevzer.com
Biatlonci opravljajo sklepne priprave za novo sezono svetovnega pokala, ki bo januarja obiskal tudi Pokljuko.

Udarni član slovenske reprezentance ostaja Jakov Fak, ki pa je imel v preteklih letih številne težave z zdravjem, zato pravi, da gre v novo sezono z novo strategijo. Nastopal bo le popolnoma zdrav.

"Če ne bom 100-odstoten, ne bom nastopil. To je najbolj pomembno, da bi ohranil zdravje," poudarja dvakratni svetovni prvak, ki je bil lani po novem letu delno prisiljen oditi na tekmo v Nemčijo, kasneje pa zaradi tega izgubil velik del sezone, saj se mu je zdravstveno stanje tam poslabšalo.

Že lani je 32-letnik napovedal, da bo predvsem z vidika zdravja moral zadeve spremeniti. "Veliko manevrskega prostora ni. Očitno imam malo smole in bolj občutljiv imunski sistem, zato bom skušal biti čim manj izpostavljen zunanjim vplivom in stresu. Seveda pa sem tudi precepljen. Važna je preventiva. Tudi zdravnik na tekmi ne pomaga, če enkrat že stakneš virus."

Letošnja sezona je za Faka še bolj posebna kot doslej, saj je drugič postal oče. "Potrebna je dobra organizacija časa, a nama z ženo to uspeva. Seveda pa so otroci dvorezen meč, če si veliko od doma in to vedo le tisti, ki so to izkusili. Enostavno je treba ločiti profesionalni in družinski del življenja, kar pa ni vedno lahko."Kot še pravi, družina ni moteč dejavnik. "Več težav je bilo, ko sva z ženo gradila hišo. Ni te doma in na daljavo odločaš o stvareh. Izvajalce sem imel odlične, a so stvari, ko enostavno moraš biti prisoten, kar pa vedno ni šlo. Verjemite, da je čisto drugače, če si na gradbišču, ali pa na Norveškem razmišljaš, kako bo kaj narejeno. To jemlje energijo."

Do prvih tekmovanj sta le še dva meseca in Fak priznava, da so želje tudi letos visoke, a realne cilje si bo postavil, ko se bo sezona začela. "Videti moramo, kako bomo funkcionirali. V ekipi je veliko novih članov in včasih so te spremembe dobrodošle. Seveda so tudi nujne, saj je treba menjati zadeve, če izidov ni. Nov je strelski trener, maserka, vodja servisa ..."

Vsaj testiranja zaenkrat kažejo, da so biatlonci na pravi poti pri pripravi za zimo. A Fak izpostavlja, da se na testiranja ne zanaša, raje ima lastne občutke s treningov, na koncu pa je pravi pokazatelj le tekma.

"Velikokrat sem bil na testih dober, na progi pa ni bilo tako. To je obveznost, ki jo opravim v laboratorijskih pogojih, kar pa je povsem nekaj drugega kot na tekmi na progi, kjer so drugi občutki in motivi. Zaenkrat sem zadovoljen, seveda pa sta pred nami še dva meseca intenzivnega treninga. Upam, da bo vreme lepo, da moj imunski sistem ne bo preveč trpel in da grem v sezono zdrav," si je še zaželel Fak.

Značke: biatlon, jakov-fak

Članki iz rubrike