pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. oktobra

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

sabina, miha Njena.si

Kaj v resnici delata na Kmetiji Miha Kavčič in ...

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 13.09.2019 11:28:11

Eden najboljših Slovencev končal kariero, priznanje TRESE Slovenijo: Počutil sem se katastrofalno ...

Marjan Jelenko
Reuters
Pri vsega 28 letih je slovenski reprezentant v nordijski kombinaciji Marjan Jelenko sklenil športno pot. "Jedel sem kot skakalci, treniral pa kot tekač. Počutil sem se katastrofalno slabo in takrat sem spoznal, da mora biti zdravje na prvem mestu," je za današnjo izdajo Dela povedal Jelenko.

Jelenko, ki je bil leta 2013 sedmi na svetovnem prvenstvu, ima pa tudi šest uvrstitev med deseterico v svetovnem pokalu, je priznal, da se je za konec kariere odločil v zadnjih mesecih, tudi zato, ker ni imel več prave volje za trde treninge.

Novemu trenerju nordijskih kombinatorcev Goranu Janusu je spomladi dejal, da se bo treningom priključil avgusta. "Bolj ko se je bližal osmi mesec, manj želje sem imel, da bi spet začel trenirati s polno paro. Že od vsega začetka sem si govoril, da bom kariero končal, ko bom prvič podvomil o svojih sposobnostih in izgubil voljo," je povedal Jelenko.

K odločitvi ga je spodbudila tudi izkušnja iz prejšnje sezone, ko je imel zgolj 63 kilogramov, čeprav bi morala njegova telesna teža znašati okoli 71 kilogramov. "Meritve, ki sem jih opravil, so pokazale, da sem imel le še 1,8 odstotka maščob, človek pa za normalno delovanje potrebuje vsaj 4 odstotke. V tistem obdobju sem se počutil katastrofalno in spoznal, da tako ne gre več," je za Delo dodal Jelenko.

Članki iz rubrike