Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.09.2019 14:05:08

Najuspešnejši moški udeleženec zimskih olimpijskih iger po poti Primoža Peterke

Legendarni norveški biatlonec Ole Einar Bjoerndalen bo vsaj do zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022 trener kitajskih biatloncev, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Novico je v četrtek potrdil Bjoerndalen sam.

Njegova soproga, beloruska biatlonska olimpijska šampionka, pa bo prevzela žensko ekipo, sta povedala legendi svetovnega biatlona.

"Z današnji dnem začenjamo skupne treninge in z veseljem bova z ekipo, ki bo gostitelj naslednjih olimpijskih iger, delila svoje izkušnje," je v sporočilu za javnost med drugim zapisal 45-letni Bjoerndalen.


Najuspešnejši moški udeleženec zimskih olimpijskih iger, Bjoerndalen, je na OI osvojil 13 kolajn, med njimi osem zlatih. V karieri sta se ga prijela tudi vzdevka Kralj Ole in kanibal, saj je osvojil kar 20 zlatih kolajn na svetovnih prvenstvih in bil šestkrat najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala. V svetovnem pokalu je osvojil 95 posamičnih zmag, eno v smučarskem teku, in se 176-krat povzpel na stopničke za zmagovalce.

Triintridesetletna Domračeva, ki je skupaj z možem lani končala kariero, je na olimpijskih igrah osvojila štiri zlate kolajne.

"Vesela sva, da lahko na ta način pripomoreva k razvoju športa, ki ga imava oba tako rada. Posebej, ker sva dobila priložnost v državi, ki ima v zimskem športu velike potenciale," sta še zapisala športnika.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike