par Dobra karma

Ljudje, ki nam jih pošlje vesolje, imajo svojo ...

anita šumer1 Svet24.si

»Z vsakim kruhom, ki ga spečem, je Sašo vedno ...

Silvester 2 Reporter.si

(VIDEO) V zakulisju: kako je Janša klical na ...

sodra, toča, Dvor pri Polhovem Gradcu Svet24.si

FOTO: Na nebu se je razbesnelo, zaradi neurij ...

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

plestenjak 5 Njena.si

Božanski užitki Modrijana Blaža

STA
STA
0 21.08.2019 13:06:56

Goran Janus bo konec tedna z varovanci začel poletno VN

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca v nordijski kombinaciji bo v novo sezono vstopila z novim glavnim trenerjem, Mitjo Oraniča je zamenjal tvorec največih skakalnih uspehov Goran Janus. Konec tedna tekmovalce v nemškem Oberwiesenthalu čaka premierna tekma za poletno veliko nagrado v nordijski kombinaciji, katere finale bo septembra v Planici.

Za krmilo kombinatorcev je pred časom sedel Janus, ki sta mu predvsem pri tekaškem delu te discipline v veliko pomoč Anže Obreza in Gašper Berlot.

"Skupaj treniramo dobre tri mesece, prihaja poletna velika nagrada, kjer bomo prvič videli, kam sodimo. Lani je Vid Vrhovnik štirikrat osvojil točke svetovnega pokala. Že na začetku sem fantom povedal, da me rezultati zunaj trideseterice ne zanimajo in za to tudi treniramo," je povedal Janus, ki se zaveda izziva, ki je pred njim.

"Seveda je to povsem drugače kot pri skokih, tu je baza bistveno manjša. Večina fantov, ki trenira kombinacijo, se že v mladih letih odloči za solo-skoke," je še povedal Janus.


Letošnja poletna velika nagrada bo potekala dva tedna, karavana bo zamenjala pet prizorišč v Nemčiji, Avstriji in Sloveniji. "Vseh tekem se ne bomo udeležili. Gremo na prvi dve prizorišči in nato na finale v Planico," je povedal Janus, ki bo v Oberwiesenthalu prisoten ob zgodovinski tekmi mešanih parov.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je namreč lani prvič pripravila tekmo poletne velike nagrade za ženske. Na sporedu sta bili dve tekmi v Oberwiesenthalu, letos so predvidene štiri tekme ter že omenjena tekma mešanih parov. "To bo zgodovinski trenutek. V Nemčijo potujemo s tremi fanti in dvema puncama, od treh fantov bo eden izpadel za nastop na mešani tekmi," je povedal Janus.

Poleg A-reprezentantov, Vida Vrhovnika in Gašperja Brecla, bo v Oberwiesenthal odpotoval še Rok Jelen, od deklet pa Ema Volavšek in Silva Verbič, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Slovenska reprezentanca bo nato nastopila še v Klingenthalu sredi prihodnjega tedna, izpustila pa bo tekme v Oberhofu in Tschaggunsu, znova pa bo zraven na finalu poletne velike nagrade v Planici, 7. in 8. septembra.

Članki iz rubrike