Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.08.2019 20:47:49

Urša Bogataj četrta v Courchevelu

Jurij Kodrun
Uvodna tekma poletne sezone smučarskih skakalk.

Slovenka Urša Bogataj je tako kot na uvodni tekmi poletne sezone osvojila četrto mesto na tekmi smučarskih skakalk za poletno veliko nagrado v Courchevelu v Franciji. Uspeh Bogatajeve je dopolnila njena reprezentančna kolegica Nika Križnar s šestim mestom. Zmagala je Japonka Sara Takanashi, pred Avstrijko Chiaro Hölzl in Nemko Juliane Seyfarth. Križnarjeva je stopničke zgrešila za manj kot sedem točk.


V finalni seriji je nastopilo šest Slovenk. Špela Rogelj je vpisala 14. mesto, Maja Vtič je bila 20., Jerneja Brecl 21., ki je odprla tekmo ravno na svoj osemnajsti rojstni dan, ki ga praznuje danes, in Katra Komar 23.

Po dveh tekmah je na vrhu razpredelnice Takanashijeva z dvema zmagama, druga je Norvežanka Maren Lundby, ki je bila v Courchevelu peta.

Tretje mesto v seštevku poletne sezone si z osvojenim izkupičkom 100 točk delita Slovenki, Križnarjeva, ki je bila tretja na prvi tekmi v Hinterzartnu, in Bogatajeva z dvema četrtima mestoma.

To je bila hkrati edina preizkušnja v tem poletju na veliki skakalnici. V Courchevelu se je sicer zbralo malo skakalk, na startni listi jih je le 29, kar pomeni, da so vse dobila nove točke poletne velike nagrade.

Naslednja tekma, ki bo tudi zadnja za letošnjo poletno veliko nagrado smučarskih skakalk na umetnih skakalnicah, bo v nedeljo, 18. avgusta, na Češkem v Frenštatu pod Radhoštem.

Članki iz rubrike