danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle imata ostre zahteve

melania mihalek Reporter.si

Melania v vroči beli majčki naprodaj: 500 evrov ...

nočni prigrizek Svet24.si

Okužba s covidom-19 z uživanjem hrane?

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Tadej Pogačar, Primož Roglič Njena.si

Koga ljubita Primož Roglič in Tadej Pogačar?

STA
STA
0 09.08.2019 20:47:49

Urša Bogataj četrta v Courchevelu

Jurij Kodrun
Uvodna tekma poletne sezone smučarskih skakalk.

Slovenka Urša Bogataj je tako kot na uvodni tekmi poletne sezone osvojila četrto mesto na tekmi smučarskih skakalk za poletno veliko nagrado v Courchevelu v Franciji. Uspeh Bogatajeve je dopolnila njena reprezentančna kolegica Nika Križnar s šestim mestom. Zmagala je Japonka Sara Takanashi, pred Avstrijko Chiaro Hölzl in Nemko Juliane Seyfarth. Križnarjeva je stopničke zgrešila za manj kot sedem točk.


V finalni seriji je nastopilo šest Slovenk. Špela Rogelj je vpisala 14. mesto, Maja Vtič je bila 20., Jerneja Brecl 21., ki je odprla tekmo ravno na svoj osemnajsti rojstni dan, ki ga praznuje danes, in Katra Komar 23.

Po dveh tekmah je na vrhu razpredelnice Takanashijeva z dvema zmagama, druga je Norvežanka Maren Lundby, ki je bila v Courchevelu peta.


Tretje mesto v seštevku poletne sezone si z osvojenim izkupičkom 100 točk delita Slovenki, Križnarjeva, ki je bila tretja na prvi tekmi v Hinterzartnu, in Bogatajeva z dvema četrtima mestoma.

To je bila hkrati edina preizkušnja v tem poletju na veliki skakalnici. V Courchevelu se je sicer zbralo malo skakalk, na startni listi jih je le 29, kar pomeni, da so vse dobila nove točke poletne velike nagrade.

Naslednja tekma, ki bo tudi zadnja za letošnjo poletno veliko nagrado smučarskih skakalk na umetnih skakalnicah, bo v nedeljo, 18. avgusta, na Češkem v Frenštatu pod Radhoštem.

Članki iz rubrike