favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.08.2019 19:39:35

Slovenke s pozitivno energijo na priprave v Argentino

Primož Lavre
Članice ženske reprezentance v alpskem smučanju čaka ključni del snežnih priprav na novo sezono svetovnega pokala, ki se bo z žensko in moško tekmo v veleslalomu v skladu s tradicijo začela konec oktobra v Söldnu. Smučarke se z obilico pozitivne energije podajajo na pot na drugo stran sveta v Ushuaio v Argentini, kjer je trenutno zima.

Žan Kranjec in Štefan Hadalin, za katerima je zelo uspešna minula sezona, bosta na letu v tradicionalno slovensko pripravljalno bazo v središču Ognjene zemlje imela zelo prijetno družbo.

Novi odgovorni trener ženskih reprezentanc Janez Slivnik je na priprave povabil pet članic ženske A-reprezentance najstarejšo Marušo Ferk, že prekaljeno Ano Bucik, najbolj izstopajočo Meto Hrovat, ki je imela v minuli sezoni nekaj težav z gležnjem, povratnico po poškodbi kolena Tino Robnik in novinko v ekipi Nejo Dvornik, ki jo čaka krstna pot v Argentino.

Za smučarkami so kondicijske priprave, na ledeniku v Švici pa so opravile tudi nekaj zavojev na snegu: "Za nami je 'tehnično spoznavni trening', na katerem so se lahko punce spoznale z mojim sistemom dela. V nedeljo smo prišli z eno tedenskih priprav v Saas Feeju, kjer smo izkoristili super pogoje. Punce so lahko po dveh mesecih znova preizkusile, kako je biti na snegu, da bomo lahko normalno začeli trenirati v Argentini," je dejal Slivnik.

"Mislim, da so se stvari premaknile v tisto smer, v katero se morajo. Ekipa je zadihala skupaj. Ne vidim nobenih težav. Za nami je že zelo dober začetek in mislim, da bo samo še bolje," je bil zelo optimistično razpoložen novi vodja stroke v ženski reprezentanci.

Nova sodelavka v ženski ekipi, ki je po koncu minule zime doživela največ sprememb, je tudi kineziologinja Ana Mali, ki ji delo s puncami predstavlja dober izziv. Pred tem je namreč delala v tujini, večinoma v moških ekipah.

"V ekipi so nova energija in nove ideja, po lanski sezoni sem to res potrebovala. Zaenkrat delujemo zelo dobro, na treningih smo delovni in resni, se pa znamo popoldne tudi sprostiti, da se ohranja ta dobra energija v ekipi," je dejala Bucikova.



Pozitivno razpoložena je tudi najstarejša v ekipi Ferkova: "Čeprav je med nekaterimi tudi več kot deset let razlike, se dobro razumemo. Smo sotekmovalke, z nekaterimi dlje, z Nejo pa bom letos prvič skozi celo sezono. Nihče se nikogar ne boji, pomagamo si in sodelujemo."

Robnikova je zaradi poškodbe kolena izpustila celotno minulo sezono, po sezoni pa je imela tudi manjši operativni poseg: "Sigurno je dobro, ko končno lahko treniraš brez bolečin in da lahko od sebe daješ maksimum. Zelo sem vesela, da se je zadeva končno v redu sanirala."

Hrovatovi so minulo sezono bolečine v gležnju preprečevale, da bi v celoti izkoristila svoj velik veleslalomski in slalomski potencial. Po koncu zime je šla pod nož.

"Nisem še čisto brez težav, moram pa reči, da iščem pametne rešitve in da mi to uspeva. Upam, da bom s prilagoditvami, ki jih poskušam v smučarskem čevlju, lahko normalno opravila s pripravljalnim obdobjem in potem s sezono," je dejala danes v Ljubljani.

Prvo ime slovenskega smučanja Ilka Štuhec, ki je ravno v sklepni fazi pogajanj s Smučarsko zvezo Slovenijo o novi pogodbi, bo snežni del priprav na novo sezono opravila na švicarskih ledenikih. Na letalu za Argentino ne bo tudi Ane Drev, ki še okreva po poškodbi kolena.

Moško smukaško ekipo, ki trenira pod taktirko Petra Pena, pot v La Parvo v Čilu čaka predvidoma 20. avgusta.

Članki iz rubrike